4 mari greșeli atunci când facem o cafea

Pentru mulți cafeaua de dimineață este extrem de importantă. De la o simplă cafeluţă, te simţi mai alert, mai energic, cu mintea clară. Dar oare câți dintre noi știm cum să preparăm o cafea corect? Iată care sunt cele mai mari greșeli:

separator

Cumpărăm cafeaua gata măcinată

Pentru o cafea ca la carte, sub nici o formă nu e indicat să cumpărăm cafeaua gata măcinată. Și asta pentru că aceasta va prelua din mirosurile din jur.

Mai mult decât atât, spun specialiștii, cafeaua nu este bună pentru consum, dacă nu îi veți simți mirosul.

O altă mare greșeală este folosirea apei de la robinet, de aceea este indicat să folosim apa filtrată. Asta dacă vreți o cafea cu un gust deosebit.

Tot greșeală este și faptul că foarte puține persoane folosesc corect raportul dintre apă și cafea. Rețeta ideală este de 2 linguri cu cafea la 200 ml apă. De asemenea, atunci când preparați o cafea, trebuie să folosiți apa la temperatura de 95 grade.

Cum faceți asta? Aduceți apa la punctul de fierbere, apoi stingeți focul și lăsați să stea în jur de 30 de secunde. Nu în ultimul rând, trebuie să știți că pentru a păstra cafeaua, trebuie să o țineți departe de căldura excesivă și de umiditate.

Sursa

Frigărui cu somon și lămâie super delicioși!
Articolul anterior
Un moldovean a publicat numărul fostei sale soții pe mai multe site-uri porno supărat că a fost părăsit
Articolul următor
Alte articole interesante