5 alimente pentru ficatul tău!

Ficatul este organul care poate fi comparat cu o adevărată uzină vie. Acesta are un rol deosebit în digestie,  metabolizează medicamentele și substanțele străine, secretă bila, intervine în metabolismul glucidic, lipidic sau proteic, sintetizează un număr mare de substanțe, iar o dereglare hepatică are efecte negative asupra întregului organism.

separator
5 alimente care au grijă de ficatul tău!

Dacă vrei ca ficatul tău să funcționeze în parametri optimi, apelează la 5 alimente care ți-l vor curăța.


1.    
Nucile5 alimente care au grijă de ficatul tău!

Toate fructele oleaginoase necoapte conțin o mare concentrație de vitamine din complexul B de care ficatul are nevoie, dar și de acizi grași care facilitează metabolismul hepatic.

2.     Sfecla roșie

Sfecla roșie este bogată în antioxidanți, dar și în minerale și vitamine din complexul B. Aceste componente stimulează regenerarea hepatică și prezintă un rol tonifiant asupra hepatocitelor. Persoanelor care suferă de afecțiuni hepatice le este recomandat să consume zilnic sucul proaspăt de sfeclă roșie.


3.    
Grapefruitul5 alimente care au grijă de ficatul tău!

Combinația de vitamina C cu alţi antioxidanți puternici din grapefruit stimulează activitatea ficatului. Acest fruct acționează ca un adevărat medicament, fiind recomandat inclusiv în hepatită.

4.     Usturoiul

Alicina și seleniul din componența usturoiului au efecte puternice antibacteriene pentru tot organismul. Aceste substanţe curăță și protejează ficatul de toxinele periculoase care îl pot deteriora în timp.


5 alimente care au grijă de ficatul tău!5.    
Conopida

Legumele crucifere, în special conopida și broccoli, cresc nivelul de glucosinolat din organism, iar acest compus ajută ficatul să producă enzimele necesare pentru eliminarea toxinelor și a compușilor cancerigeni din întregul corp.

Sursa:

Cuconadă în ajun de Bostaniadă!
Articolul anterior
Și totuși, Mariana Șura s-a măritat!
Articolul următor
Alte articole interesante