5 surse excelente de vitamina D

Vitamina D este una din cele mai importante pentru organism. Ea lupta cu bolile și te ajută să-ți menții sănătatea pe termen lung. Te protejează de cancerul de piele, menține sănătatea oaselor pentru că ajută calciul să se fixeze în oase și previne multe alte boli grave precum diabetul, scleroza multiplă, declinul cognitiv. Această vitamină se sintetizează cel mai bine prin expunerea la soare. Din păcate, iarna nu avem parte de „băi de soare”, dar din fericire există și alimente pe care te poți baza.

separator

1. Uleiul din ficat de cod

Are un gust mai puțin plăcut, dar o lingură pe zi conține 340% din necesarul zilnic de vitamina D. În plus, acest ulei este foarte bogat și în acizi grași Omega 3.

2. Somonul

Conține atât acizi grași Omega 3, cât și vitamina D. Cea mai mare cantitate se găsește în somonul sălbatic.carenta-de-vitamina-d-poate-cauza-cancer-dar-si-unele-infectii-ostoporoza-poliartrita-reumatoida-182769503. Ciupercile

Potrivit unui studiu publicat în aprilie în Revista Federației Societăților Americane de Biologie Experimentală, ciupercile albe expuse la lumina ultravioletă B pentru câteva ore își măresc conținutul de vitamina D într-o proporție de 400%.

4. Laptele de vaca

Degresat sau integral, laptele este o sursă importantă de vitamina D. Bea o cană de lapte pe zi.

5. Ouăle

Cu o cantitate semnificativă de vitamina D în gălbenuș și proteine pure în albuș, ouăle nu trebuie să-ți lipsească din meniu, de două ori pe săptămână.

Sursa

ANSA retrage un lot de ouă din cauza unei bacterii. Consumatorii pot returna produsul

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) a inițiat procedura de retragere din rețeaua de comerț și rechemare de la clienți a unui lot de ouă de găină. Cauza retragerii este depistarea prezenței Salmonella în fecalele găinilor ouătoare. 

ANSA a anunțat retragerea unui lot de ouă de găină din rețeaua de comerț. Persoanele care au procurat aceste ouă le pot returna

Lotul de ouă sunt de producție SRL „Aviton Agro” , codul 3MD TR 027, iar perioada de expirare este de la 18 octombrie 2022 până la 29 octombrie 2022.

Persoanele care au achiziționat produse din lotul dat sunt rugate să se abțină de a le consuma și sunt în drept să le returneze magazinului de unde au fost procurate. 

În conformitate cu legislația în vigoare, operatorii care comercializează produse neconforme sunt responsabili de retragerea acestora de pe piață și cooperează cu Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor privind acțiunile întreprinse pentru evitarea sau reducerea riscurilor prezentate de un produs alimentar introdus pe piață.  

Pentru informații suplimentare, ANSA îndeamnă oamenii să contacteze administrația SRL „Aviton Agro”, la numărul de telefon +373 029 147 895. 

3 diete dovedite științific. Care sunt regimurile alimentare care chiar funcționează

Deși așteaptă rezultate uimitoare, multe persoane ajung să fie dezamăgite la finalul unei curei de slăbire. Unele diete au la bază date științifice, altele mai mult promisiuni. Important este să și găsiți dieta care să vi se potrivească. Nutriționiștii nu recomandă pierderea bruscă în greutate, cu diete severe, ci mai degrabă adoptarea unei stil alimentar sănătos, care să dea rezultate pe termen lung.

Iată 3 diete sănătoase și eficiente, care au fost dovedite științific:

1. DIETA LOW CARB

Dieta cu conținut scăzut de carbohidrați este perfectă pentru persoanele care au nevoie să slăbească și care au probleme de sănătate. Este flexibilă, permițându-vă să vă ajustați aportul de carbohidrați în funcție de obiectivele impuse. Această dietă este bogată în legume, carne, pește, ouă, fructe, nuci și grăsimi, dar săracă în amidon, zaharuri și alimente procesate.

2. DIETA MEDITERANEANĂ

Dieta mediteraneană este o dietă pe care mulți nutritioniști o laudă, fiind extrem de apreciată. S-a dovedit că ajută la slăbit, dar e benefică și pentru santate. Dieta mediteraneană a fost bine studiată și e deosebit de eficientă pentru prevenirea bolilor de inimă.
Aceasta se bazează pe alimentele care erau consumate în mod obișnuit în regiunea mediteraneană în secolul al XX-lea și mai devreme.

Ca atare, include o mulțime de legume, fructe, pește, carne de pasăre, cereale integrale, leguminoase, produse lactate și ulei de măsline extravirgin.

3. DIETA PALEO

În prezent, este dieta Paleo este cea mai populară dietă din lume. Aceasta presupune să mănânci multe alimente neprelucrate – practic să te hrănești așa cum o făceau strămoșii nostri cu sute de ani în urmă.

sursa: www.digi-life.tv

ANSA a identificat circa 23.000 kg de arahide contaminate cu dăunători

Inspectorii Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) din cadrul Postului de Inspecție la frontieră Leușeni au identificat un lot de arahide, în cantitate de 22.940 kg, care nu corespunde cerințelor fitosanitare.

ANSA a identificat circa 23.000 kg de arahide contaminate cu dăunători

În urma desfășurării controlului s-a depistat că lotul este contaminat cu dăunători în stare vie (Oryzaephilus surinamensis).

Astfel, ANSA a întocmit actul de retur și a interzis intrarea lotului pe teritoriul Republicii Moldova.

Expoziție de stampă japoneză, la Muzeul Națională de Artă
Articolul anterior
Soluții pentru a preveni ridurile din jurul buzelor
Articolul următor