5 tipuri de limonade care echilibrează pofta de mâncare

Vara este anotimpul perfect pentru a da jos kilogramele în plus. Temperaturile ridicate scad necesitatea de a consuma alimente consistente, iar meniul include mai multe rețete ușoare, din legume și mici cantități de carne slabă. În plus, în sezonul estival crește nevoia de apă, iar hidratarea este esențială nu doar pe perioada verii. Se știe că organismul hidratat nu este pus în situația de a confunda setea de apă cu foamea.

separator

Având în vedere că temperaturile din termometre sunt în continuă creștere, o limoanadă răcoritoare este exact ceea ce îți trebuie într-o zi caniculară. Unele limonade, spre exemplu, au efectul de a estompa poftele nesănătoase și pofta exagerată de mâncare, mai ales pe timpul verii.

Lămâile reprezintă o sursă bogată de vitamina C, calciu, magneziu și kaliu, având și alte efecte benefice precum: stimulează producția de bilă, îmbunătățesc digestia, reduc tensiunea arterială, reduc inflamația din organism. Cel mai bine este să îți prepari tu singur, acasă, o limonadă răcoritoare, numai din ingrediente naturale. Dacă simți nevoia de a îndulci ușor limonada, poți înlocui zahărul cu miere sau cu granule de extract de stevie.

Limonadă cu mentă

Ingrediente:

2 căni de apă
zeamă de la 1 lămâie
1 felie de lămâie pentru servire
câteva frunze de mentă pisate

Amestecă toate ingredientele într-o carafă, lasă limonadă la frigider în jur de 1 ora și servește-o apoi cu cuburi de gheață.

Limonadă cu semințe de chia

Ingrediente:

1/8 cană de zeamă de lămâie
1/8 cană de semințe de chia
5 căni cu apă

Pune ingredientele într-o carafă și amestecă bine, până când se dizolvă extractul de ștevie. Bagă carafă în frigider și las-o să se răcească în jur de 15 minute, scoate-o și amestecă din nou. Servește-o sau mai las-o la rece până când o vei consumă.

Limonadă cu levănțică

Ingrediente:

3 căni cu apă
½ cană de zahăr
¾ cană de zeamă de lămâie (ai nevoie de 3 lămâi mari)
1 lingură de flori de lavandă uscate
½ linguriță de esență de vanilie naturală

Fierbe o cană cu apă împreună cu zahărul. Ia ibricul de pe foc, toarnă apă într-o carafă, adaugă florile de lavandă și restul de apă, acoperă carafă și las-o în frigider în jur de 2-3 ore. Scoate apoi limonadă din frigider, adaugă esență de vanilie și servește cu gheață.

Limonadă cu turmeric și ghimbir

Ingrediente:

2 căni cu apă
½ cană de zeamă de lămâie
½ linguriță de pulbere de ghimbir
½ linguriță de pulbere de turmeric
1/8 linguriță de piper negru

Amestecă bine ingredientele într-o carafă. Îndulcește, după gust. Lasă limonadă la frigider cel puțin o ora pentru a se răci și servește cu cuburi de gheață.

Limonadă cu căpșune

Ingrediente:

2 litri de apă
8 lămâi stoarse
250 g de căpșune feliate (în jur de 2 căni)

Într-o carafă de dimensiuni mari, amestecă toate ingredientele. Adaugă gheață și servește.

sursa

Un gigant românesc, apărut pe piață, se bate direct cu McDonald’s și KFC!

Lanțul românesc de fast food FRYDAY, condus de antreprenorul sucevean Lucian Florea, își continuă ascensiunea rapidă pe piața alimentară locală, confruntându-se direct cu giganții mondiali KFC și McDonald’s, scrie mesajul.ro.

Cu o investiție de peste 1,5 milioane de euro, FRYDAY a inaugurat cel mai recent restaurant în Vaslui, o unitate de tip drivethru specializată în burgers și fries, conform informațiilor furnizate de BussinesMagazin.

Lucian Florea, fondatorul lanțului, a declarat că acesta este doar începutul unei extinderi agresive. În următoarele două luni, FRYDAY va deschide alte trei restaurante în Pitești, Sibiu și Galați, urmând ca până la finalul anului să mai fie inaugurate încă trei unități.

„Până în iunie, planificăm să deschidem alte trei restaurante în Pitești, Galați și Sibiu, investind peste 1,3 milioane de euro. Scopul nostru este să ajungem la 15 unități până la finalul acestui an, consolidându-ne prezența în orașe noi, precum Galați, Pitești și Sibiu, dar și extinzându-ne în orașele în care deja suntem prezenți, cum ar fi Timișoara și București”, a declarat Florea.

FRYDAY, care are în prezent unități în mall-urile din București, Iași, Timișoara, Târgu Mureș, Oradea, Alba Iulia, Craiova și Arad, își propune să accelereze ritmul de expansiune și să își crească cifra de afaceri de peste trei ori față de anul precedent, estimând un bilanț de peste 70 de milioane de lei pentru acest an.

„Anul 2024 este un an în care vom apăsa pedala accelerației și pe care îl proiectăm cu o creștere a cifrei de afaceri de peste trei ori față de 2023. Avem un forecast de peste 70 de milioane de lei pe bilanțul din acest an”, a adăugat Florea.

Pentru a susține această expansiune rapidă, FRYDAY își propune să-și consolideze resursele de middle și top management, iar recrutarea va fi făcută prin intermediul unui proces de headhunting, pentru a asigura succesul planurilor extrem de agresive pentru 2025, care vizează deschiderea unei locații noi în fiecare lună, totalizând 12 noi locații în acel an.

Cea mai bună dietă care reduce riscul de cancer și boli de inimă

Dieta care reduce riscul de cancer și boli de inimă. Dr. Walter Willett, profesor de epidemiologie și nutriție la Harvard T.H. Chan School of Public Health și profesor universitar la Harvard Medical School din Boston, vorbește despre cea mai bună dietă care reduce riscul de cancer și boli de inimă.

„Acesta este un studiu important, deoarece confirmă faptul că principiile dietei mediteraneene tradiționale (care a fost studiată cel mai intens) pot fi aplicate și altor culturi”, potrivit Dr. Walter Willett.

Dieta Atlantică, „verișoara” dietei mediteraneene, poate conține câteva indicii pentru o mai bună sănătate a inimii și un risc mai mic de a muri prematur din cauza cancerului sau bolilor de inimă.

Dieta care oferă numai beneficii

„Aceasta este o dovadă a faptului că o astfel de dietă, care pune accentul pe aprovizionarea locală în măsura în care este posibil, oferă beneficii atât oamenilor, cât și planetei. Aceasta este o concluzie bună”, a afirmat dr. Katz.

Aceasta include pește proaspăt, puțină carne roșie, lactate, leguminoase, legume proaspete, cartofi consumați în supe de legume, pâine integrală și un consum moderat de vin. Apreciata dietă mediteraneană e bazată pe plante, cu accent pe fructe și legume, cereale integrale și fasole.

Dieta bazată pe plante, conform studiului, ajută la combaterea diabetului și la creșterea în greutate. Carnea roșie este folosită doar pentru a da savoare unui fel de mâncare, iar peștele gras cu ouă, lactatele și carnea de pasăre se consumă în porții mult mai mici. În plus, se pune accentul pe mâncarea gătită în casă.

Conform unui studiu publicat în luna decembrie a anului 2023, s-a constatat că dieta Atlantică a redus riscul de deces din orice cauză pe o perioadă de 14 ani în Spania, Cehia, Polonia și Marea Britanie, în cazul persoanelor cu boli cronice severe. De asemenea, a redus riscul de deces din cauza cancerului și a bolilor cardiovasculare pentru aproape 36.000 de persoane participante la studiu cu vârste cuprinse între 18 și 96 de ani.

Consumul de mai mult pește, fasole și legume este, de asemenea, asociat cu scăderea nivelului de proteine, un semn de inflamație în organism.

sursa

Medicamentul primăverii! Una dintre cele mai importante plante care ajută organismul să curețe toxinele

Pentru că primăvara a sosit, vorbim astăzi despre o plantă cu multiple beneficii pentru organismul nostru. Aceasta este considerată o minune a naturii și este de un real ajutor și în tratamentul hepatitei. E o plantă care se apropie la gust de usturoi, de aceea mai este cunoscută și sub denumirea de usturoiul ursului.

Sezonul leurdei, plantă supranumită „medicamentul primăverii”, a reînceput. Are numeroase avantaje pentru organism și poate fi folosită în diverse combinații alimentare. Virtuțile terapeutice derivă din vitaminele, proteinele și sărurile din compoziția sa, care îi conferă un caracter tonic.

„Medicamentul primăverii” se găsește în piețe la prețul de 20 de lei, însă poate fi găsită și în zonele cu sol bogat în azot, cum ar fi parcul demografic Gurghiu. Leurda este la mare căutate în această perioadă, mulți beneficiind de efectele sale benefice pentru organism, mai ales pentru cei care suferă de hepatită.

Leurda fortifică sistemul nostru imunitar cu acțiuni antivirale și antibacteriene. De asemenea, este folosită la scară largă în cure de detoxifiere. De asemenea, specialiștii îl recomandă și persoanelor cu probleme la ficat sau pancreas.

În această perioadă pădurea este plină de leurdă, drept pentru care recomand să profităm din plin. Leurda este una dintre cele mai importante plante care ajută organismul să curețe toxinele.”, a spus Simona Carniciu, expert în boli metabolice şi de nutriţie la Antena 3.

Remediul primăverii” contribuie la scăderea colesterolului și a insuficienței biliare. Este eficientă pentru ameliorarea unor afecțiuni ale căilor respiratorii superioare, a insomniei, a amețelilor și chiar a depresiei. Totodată, este un produs benefic în bolile gastrointestinale, dizenterie sau paraziți intestinali.

Leurda nu poate fi folosită doar în salate sau în diverse mâncăruri, ci poate fi făcută și suc. Acesta poate combate reumatismul degenerativ și se obține prin macerarea frunzelor de leurdă, tăiate și puse într-un borcan peste care se pune apă caldă. Este nevoie de patru ore pentru macerarea frunzelor de leurdă, iar sucul astfel obținut se strecoară și se bea imediat, scrie evz.ro.

Israel: Jumătate dintre cei infectați cu tulpina Delta au fost vaccinați împotriva coronavirusului
Articolul anterior
Momente de coșmar pentru trei studente britanice venite la mare în Spania
Articolul următor