5 tipuri de limonade care echilibrează pofta de mâncare

Vara este anotimpul perfect pentru a da jos kilogramele în plus. Temperaturile ridicate scad necesitatea de a consuma alimente consistente, iar meniul include mai multe rețete ușoare, din legume și mici cantități de carne slabă. În plus, în sezonul estival crește nevoia de apă, iar hidratarea este esențială nu doar pe perioada verii. Se știe că organismul hidratat nu este pus în situația de a confunda setea de apă cu foamea.

separator

Având în vedere că temperaturile din termometre sunt în continuă creștere, o limoanadă răcoritoare este exact ceea ce îți trebuie într-o zi caniculară. Unele limonade, spre exemplu, au efectul de a estompa poftele nesănătoase și pofta exagerată de mâncare, mai ales pe timpul verii.

Lămâile reprezintă o sursă bogată de vitamina C, calciu, magneziu și kaliu, având și alte efecte benefice precum: stimulează producția de bilă, îmbunătățesc digestia, reduc tensiunea arterială, reduc inflamația din organism. Cel mai bine este să îți prepari tu singur, acasă, o limonadă răcoritoare, numai din ingrediente naturale. Dacă simți nevoia de a îndulci ușor limonada, poți înlocui zahărul cu miere sau cu granule de extract de stevie.

Limonadă cu mentă

Ingrediente:

2 căni de apă
zeamă de la 1 lămâie
1 felie de lămâie pentru servire
câteva frunze de mentă pisate

Amestecă toate ingredientele într-o carafă, lasă limonadă la frigider în jur de 1 ora și servește-o apoi cu cuburi de gheață.

Limonadă cu semințe de chia

Ingrediente:

1/8 cană de zeamă de lămâie
1/8 cană de semințe de chia
5 căni cu apă

Pune ingredientele într-o carafă și amestecă bine, până când se dizolvă extractul de ștevie. Bagă carafă în frigider și las-o să se răcească în jur de 15 minute, scoate-o și amestecă din nou. Servește-o sau mai las-o la rece până când o vei consumă.

Limonadă cu levănțică

Ingrediente:

3 căni cu apă
½ cană de zahăr
¾ cană de zeamă de lămâie (ai nevoie de 3 lămâi mari)
1 lingură de flori de lavandă uscate
½ linguriță de esență de vanilie naturală

Fierbe o cană cu apă împreună cu zahărul. Ia ibricul de pe foc, toarnă apă într-o carafă, adaugă florile de lavandă și restul de apă, acoperă carafă și las-o în frigider în jur de 2-3 ore. Scoate apoi limonadă din frigider, adaugă esență de vanilie și servește cu gheață.

Limonadă cu turmeric și ghimbir

Ingrediente:

2 căni cu apă
½ cană de zeamă de lămâie
½ linguriță de pulbere de ghimbir
½ linguriță de pulbere de turmeric
1/8 linguriță de piper negru

Amestecă bine ingredientele într-o carafă. Îndulcește, după gust. Lasă limonadă la frigider cel puțin o ora pentru a se răci și servește cu cuburi de gheață.

Limonadă cu căpșune

Ingrediente:

2 litri de apă
8 lămâi stoarse
250 g de căpșune feliate (în jur de 2 căni)

Într-o carafă de dimensiuni mari, amestecă toate ingredientele. Adaugă gheață și servește.

sursa

ONU, aviz îngrijorător: numărul persoanelor care suferă de obezitate a depășit numărul celor care suferă de foame, la nivel global
Articolul anterior
Ministrul care ,,regretă profund” faptul că a consumat cocaină
Articolul următor
Alte articole interesante