7 semne că organismul tău are nevoie de magneziu

Dacă acorzi o atenţie deosebită semnalelor pe care organismul ţi le trimite, poți observa din timp deficiența de minerale și remedia problema, consumând alimente sănătoase și variate.

separator
Dacă simţi oboseală în permanenţă, ochii ţi se zbat şi ai spasme musculare, cel mai probabil există o lipsă de magneziu în organism. Cum îți dai seama că organismul tău se confuntă cu un deficit de magneziu?

Pofta de dulce

Dorinţa arzătoare de a consuma ceva dulce arată că există o lipsă de anumite minerale în organism, în special magneziu. Pierderea de magneziu la femei este adesea corelată cu menstruaţia, iar la sportivi cu un antrenament intens.

Dureri musculare şi crampe

Dacă ai de-a face cu ele în mod regulat, poate fi un semn de lipsă de magneziu. Magneziul şi vitaminele D, E şi B pot preveni crampele musculare. De asemenea, poţi încerca să te masezi circular pentru a atenua durerile musculare.

Insomnia

Deficitul de magneziu poate provoca insomnie. Magneziul este vital pentru relaxarea creierului. Această capacitate a creierului ne ajută să ne relaxăm şi să adormim uşor.

Osteoporoză

Deficitul de magneziu poate creşte riscul apariţiei problemelor osoase. Acest lucru poate duce la creşterea riscului de fracturi. Ideea este că deficitul de magneziu poate reduce nivelul de calciu din sânge, iar calciul este esenţial pentru menţinerea oaselor sănătoase.

 

Stres şi apatie

Magneziul este un element esenţial pentru construirea unui sistem nervos puternic. Acest element este responsabil pentru relaxare. Cu o lipsă de magneziu în organism, o persoană resimte anxietate şi stres fără cauză. Astfel, riscul depresiei creşte dramatic.

 

Oboseala

Magneziul este necesar pentru reacţiile care creează energie în celule. Acest lcuru se poate manifesta ca oboseală, energie scăzută şi lipsă de mobilitate.

Dureri de cap

Deficitul de magneziu poate provoca migrene şi dureri de cap frecvente. Cu o lipsă a acestui mineral, vasele de sânge din creier se îngustează rapid şi se extind, ceea ce este cauza unei migrene. O cantitate suficientă de magneziu în organism reduce riscul de modificare a veselor de sânge şi elimină durerile de cap.

Ce alimente sunt bogate în magneziu?

O dietă echilibrată poate asigura necesarul zilnic al organismului pentru magneziu. Mulţi oameni nu obţin suficient magneziu pentru că au un stil de viaţă nesănătos.

Iată lista alimentelor bogate în magneziu:

– nuci şi seminţe
– cereale
– fasole
– fructe proaspete şi uscate
– verdeţuri
– peşte

sursa

Ce i-a spus Serena Williams lui Simona Halep atunci când a îmbrățișat-o?
Articolul anterior
Poliția cere ajutor pentru găsirea bărbatului care ar fi săvârșit o infracțiune deosebit de gravă
Articolul următor
Alte articole interesante