8 produse pe care nu trebuie să le pui în cuptorul cu microunde

Știți deja că obiectele din metal sau alimentele înfășurate în folie de aluminiu nu trebuie puse niciodată în cuptorul cu microunde. În afară de ele, mai sunt și alte alimente pe care nu trebuie niciodată să le gătești sau să le încălzești la microunde. Și asta pentru că pe lângă radiațiile venite la pachet odată cu încălzirea alimentelor, antioxidanții și enzimele din acestea sunt distruse.

separator

carnea

Carnea înghețată

Folosește cuptorul cu microunde să dezgheți carnea numai dacă te grăbești foarte tare. Este mult mai sănătos să o lași să se dezghețe peste noapte în frigider. În cuptorul cu microunde, marginile bucății de carne se vor încălzi mult mai repede și vor începe să se coacă, uscându-se. În schimb, în interior, carnea va rămâne rece, deoarece căldura nu este distribuită în mod egal.

ouale

Ouăle

Chiar dacă pare simplu să fierbi ouă în cuptorul cu microunde, nu te sfătuim să încerci. Vor exploda din cauza presiunii care se formează în interior și cuptorul va fi greu de curățat.

spanac

Salata și spanacul
Se pare că mâncarea preferată a lui Popeye poate deveni foarte toxică pentru organism în cazul în care nu este consumată cum trebuie. Prin reîncălzire, spanacul îşi pierde toţi nutrienţii precum şi celelalte proprietăţi. Mai mult, el poate deveni cancerigen în această situație.

fructe

Fructele

Majoritatea fructelor se înmoaie când le încălzești la microunde, iar unele dintre ele, precum strugurii, pot exploda. Este mult mai indicat să le lași să se încălzească la temperatura camerei, decât să le încălzești la microunde, chiar dacă te grăbești să le mănânci după ce le-ai scos din frigider.

sos de rosii

Sosul de roșii

Indiferent de recipientul în care este păstrat, nu pune sosul de roșii la încălzit în cuptorul cu microunde. În câteva secunde, va fierbe, va exploda și va murdări fiecare colțișor, inclusiv locurile greu de curățat.

mierea

Mierea

Dacă s-a cristalizat, mierea pusă în cuptorul cu microunde și încălzită își va modifica în bine aspectul. Adevărat, doar aspectul, nu și conținutul. Nu merită să introduceți mierea în cuptorul cu microunde pentru că-și va pierde proprietățile benefice. cel mai bine e să mâncați mierea în starea ei pură sau, în cel mai rău caz, o puteți decristaliza la abur.

ciupercile

Ciupercile

Nu uita că ciupercile trebuie consumate imediat după ce sunt preparate. Dacă le consumi după a două reîncălzire, rişti să-ţi distrugi stomacul. Proteinele din ele devin toxice pentru stomac.

sfecla-rosie

Sfecla roșie

Bogată în nutrienți, sfecla roșie trebuie consumată în fiecare zi pentru că accelerează detoxifierea organismului. Odată cu încălzirea și nutrienții din sfeclă devin foarte toxici

Sursa: domashniy.ru

Moldova Fashion Days poate concura cu show-urile de modă internaționale. Cum a fost cea de-a doua zi a evenimetului!
Articolul anterior
Doi bărbați, reținuți la vamă pentru trafic de persoane
Articolul următor
Alte articole interesante