10 combinaţii de alimente care aduc beneficii organismului

Unele alimente aportă o cantitate mai mare de nutrienţi în organism atunci când sunt consumate împreună, întrucât sporesc absorbţia nutrienţilor la nivelul tractului digestiv. Iată câteva combinaţii alimentare potrivite în meniu, pe care le recomandă inclusiv nutriţioniştii:

separator
9-food-combinations-for-the-most-nutritious-benefits-istock_inpost

1. Salată + ulei de măsline extravirgin = caroten cu grăsimi sănătoase

Licopenul, betacarotenul şi antioxidanţii din salatele preparate din legume, verdeţuri proaspete, sunt absorbite într-o cantitate de ori mai mare atunci când sunt asociate cu uleiul de măsline extravirgin, care este bogat în acizi graşi omega-3.

2. Carne de vită + broccoli = fier cu vitamina C

Friptura de vită are un conţinut ridicat de fier, iar acesta se va absorbi mult mai uşor atunci când îl asociezi cu alimente bpgate în vitamina C. Broccoli aduce vitamina C, dar şi sulforafan, o substanţă care este recunoscută pentru proprietatea sa anticancerigenă.combinatii-alimentare-puternice

3. Orez integral + usturoi = fier (F) cu zinc (Z)

Corpul va absorbi o cantitate mai mare de fier şi zinc, două minerale care se găsesc din abundenţă în orezul sălbatic, dacă adaugi usturoi atunci când îl fierbi.

4. Căpşuni plus fulgi de cereale integrale = vitamine din complexul B cu vitamina C

Vitaminele sunt absorbite mai uşor atunci când consumi căpşunile împreuna cu fulgi de ovăz, secara, orz, şi un iaurt degresat. Iată o idee excelentă pentru un mic dejun uşor şi vitaminizant.uuuuu

5. Tofu plus ardei gras = fier cu vitamina C

Este o combinaţie potrivită deoarece fierul din tofu va fi mult mai uşor absorbit atunci când îl consumi cu ardei gras.Vitamina C din ardeiul gras favorizează absorbţia fierului din surse vegetale.

6. Fasole + ardei gras = fier cu vitamina C

Prin asocierea unor alimente bogate în vitamina C, precum ardeiul gras, şi vegetale bogate în fier, est favorizată absorbţia eficientă a fierului din leguminoase.

7. Avocado + roşii = grăsimi sănătoase cu vitamina A

Grăsimile bune din avocado ajută ca vitamina A şi licopenul din roşii, în special din cele gătite, să fie mult mai uşor de absorbit pentru organism.

Formula micului dejun perfect. Ce ingrediente trebuie să conțină

8. Piperul negru + curry sau turmeric

Piperul negru conţine anumite substanţe care favorizează o bună absorbţie a nutrienţilor esenţiali din pulberea de curry sau turmeric. Astfel, fiind combinate, puterea lor nutriţională este mult mai mare.

9. Ceai verde cu lămâie = antioxidanţi

Este o combinaţie potrivită, întrucât vitamina C din sucul de lămâie intensifică absorbţia antioxidanţilor din ceaiul verde.

10. Tărăţe de grâu şi iaurt = probiotice și fibre

Iaurtul conţine probiotice esenţiale pentru sănătatea tractului digestiv. Tărăţele de grâu conţin prebiotice, adică fibre alimentare care măresc efectele benefice ale probioticelor.

sursa

Testul Szondi: Alege chipul care te sperie cel mai tare și vezi latura ascunsă a firii tale!
Articolul anterior
„Te rog, mamă, voi fi bună și cuminte. Te rog!…”
Articolul următor
Alte articole interesante