Are 116 ani şi este cea mai în vârstă femeie din lume, însă toată viaţa a mâncat un aliment considerat interzis!

Emma Morano, cea mai în vârstă femeie din lume în acest moment, a dezvăluit alimentul care în tinereţe a salvat-o de anemie şi pe care îl consumă în fiecare zi de mai bine de 90 de ani. Ei bine, acest aliment este oul.

separator

ema-moranoAlimentul este consumat crud, deşi poate reprezenta un pericol din cauza bacteriilor pe care le poate conţine în această variantă.

Cea mai în vârstă femeie din lume îşi dezvăluie dragostea pentru ouă, o parte a dietei ei zilnice, pe care o ţine de aproape un secol. Născuta în 1899, Emma Morano va împlini luna viitoare 117 ani, scrie today.com.

Femeia a început să mănânce ouă în tinereţe, când suferea de anemie. Atunci, Monroe a fost consultată de un medic care i-a spus să mănânce trei ouă pe zi: două crude şi unul gătit, scrie adevărul.info.

Ea a continuat să ţină dieta pentru mai mult de 90 de ani, ceea ce înseamna un consum de peste 100.000 de ouă. Un ou are aproximativ 75 de calorii, 7 g de proteine de înaltă calitate, 5 g de grasime şi 1,6 g de grăsimi saturate. De asemenea, are 13 substanţe nutritive esenţiale, inclusiv fier.

Ouăle pot contribui la un control sănătos al greutăţii, ajută la menţinerea masei musculare, buna funcţionare a creierului şi a ochilor.

„Când am cunoscut-o, mânca trei ouă pe zi: două crude dimineata, iar la prânz unul sub formă de omletă“, spune medicul care o are sub supraveghere, Carlo Bava.
,,În timp ce ouăle au căpătat o reputaţie proastă din cauza conţinutului ridicat de colesterol, iar mulţi oameni le-au evitat timp de ani de zile, apar noi informatii care recomandă consumul acestor produse“, spune Madelyn Fernstrom, responsabil de domeniul Sanatate si nutritie al NBC News

Recomandările actuale permit consumul moderat, a câte 5-7 ouă pe săptămână. Totuşi, trebuie să ţineţi cont de recomandările medicului pentru aportul zilnic, dar şi de alte surse de colesterol şi grăsimi, în special cele saturate, a mai adăugat aceasta.

În plus, asigură-te că ouăle sunt gătite. Acestea pot fi o sursă de bacterii Salmonella.

Cartea Recordurilor a declarat-o pe Morano cea mai în vârstă femeie din lume în luna mai, menţionand că ea este probabil ultima persoană născută în secolul al XIX-lea, care a rămas în viaţă.

sursa

O moldoveancă a luat premierul internațional Kochon 2016, pentru combaterea tuberculozei!
Articolul anterior
Nicoleta Nucă: „Nu am o problemă să mă dezbrac în faţa camerelor!”
Articolul următor
Alte articole interesante