3 deserturi de vară cu zmeură

Zmeura în stare proaspată este una dintre plăcerile verii. O poți pune în cerealele de la  micul dejun, în deserturi, sosuri sau o poți mânca simplă ca pe o gustare.

separator
zmeura

Deși o găsești și în variantă congelată, chiar și iarna, nimic nu se compară cu fructele de un roz intens, zemoase, dulci și răcoritoare pe timp de vară.

Pe lângă gustul divin, zmeura are și o mulțime de beneficii pentru organism: de la lupta împotriva obezității, până la proprietăți antioxidante prin conținutul ridicat de Vitamina C.

De aceea, îți propunem să încerci niște brioșe parfumate, un desert plin de ciocolată și un sorbet răcoritor.

Brioșe cu zmeură

Un desert care te răsfață în orice moment al zilei și îl poți lua cu tine chiar și la un picnic. Pentru mai multă savoare îi poți adăuga un topping de frișcă sau cremă mascarpone.

briose cu zmeura

Ingrediente

1/4 lingurita vanilie (extract), 1 ou, 180ml lapte, 115g unt topit, 1/4 linguriță sare, 2 lingurițe praf de copt, 100g + 2linguri zahăr, 170g făină, 230g zmeură (amestecată cu 1 lingură făină).

Metodă de preparare

Încinge cuptorul la 200 grade C. Unge o tavă pentru 12 biroșe sau pune în ea hârtii speciale.

Amestecă într-un bol făina cu 100g de zahăr, praful de copt și sarea. Bate într-un alt bol untul topit cu laptele, oul și vanilia, apoi toarnă-le treptat peste făină, amestecând până când se încorporează. Vei obține un aluat destul de vârtos în care vei încorpora zmeura.

Împarte aluatul în tava de brioșe. Presară 2 linguri de zahăr și câteva bucățele de zmeură proaspătă.

Coace brioșele timp de 18 – 22 minute, până când se rumenesc și trec testul scobitorii.

tartaTarta cu ciocolată și zmeură

Un desert pentru care vei fi în stare să renunți la orice alte bunătăți pentru ca îmbină un aluat dulce de tartă, ciocolată și fructe proaspete.

Ingrediente

60g unt tăiat cubulețe, 20ml sirop de zahăr, 200g ciocolată neagră, tocată mărunt, 200ml frișcă lichidă, 10 frunze mentă tăiate subțire, 150g zmeură tăiată în jumătăți, aluat de tartă.

Metodă de preparare

Pregătește un aluat de tartă din:

  • 335g făină
  • 100g unt moale
  • 130g zahăr fin
  • un praf sare
  • 2 ouă

Amestecă făină cu untul tăiat cubulețe, zahărul și sarea. Cel mai bine realizezi această operațiune cu mâna și frămânți până când aluatul are aspectul unui pesmet grunjos. Fă o gaură în centrul lui și adaugă ouăle. Încorporează-le încet în aluat până când acesta începe să se lege și să poți să îl frămânți puțin. Formează din el un disc, învelește-l în folie alimentară și ține-l la rece 1-2 ore înainte să îl folosești.

Încinge cuptorul la 190 grade C. Unge cu unt o tavă de tartă cu diametrul de 20 cm.

Întinde aluatul pe masa de lucru, astfel încât să obții un disc mai mare decât diametrul tăvii. Așează-l în tavă, acoperă cu folie alimentară și mai pune-l la frigider 20 de minute. Coace-l timp de 20 de minute, apoi redu temperatura cuptorului la 170 grade C și mai lasă aluatul la copt încă 5 minute. Scoate tava pe un grătar și lasă baza de tartă să se răcească.

Amestecă zmeura cu frunzele de mentă și așează-le pe baza crustei de tartă răcite.

Pune frișcă lichidă într-o oală la fiert, la foc mediu, și lasă-o să dea în clocot. Oprește focul, adaugă ciocolata și siropul dulce și amestecă până când acestea se dizolvă. Încorporează untul bucățică cu bucățică. Toarnă amestecul de ciocolată în tartă, peste zmeură.

Lasă să se răcească și apoi mai pune tarta la frigider cel puțin 2 ore înainte de servire.

Ca să o tai umezește lama cuțitului în apă fierbinte și sterge-o după fiecare felie.

sorbetSorbet de zmeură

Un desert care poate lua oricând locul înghețatei, fiind la fel de apreciat.

Ingrediente

350g zmeură, 50g zahăr, 60ml apă, 120ml frișcă lichidă.

Metodă de preparare

Dizolvă zahărul în apă.

Zdrobește zmeura într-un blender sau robot de bucătărie, până când este sfărâmată în bucăți mari. Toarnă încet amestecul de apă cu zahăr și continună să mixezi până când se formează un amestec moale. Toarnă-l într-un recipient cu capac și pune-l la congelator să se întărească. Este nevoie de cel puțin 30 de minute.

Servește sorbetul cu friscă proaspăt bătută.

Sursa

Dieta de 8 ore! Slăbeşti 4 kg cu cea mai scurtă cură de slăbire din lume

Aceasta reteta de 8 ore este numita si „cea mai scurta cură de slăbire din lume”. Este extrem de eficienta iar rezultatele sale se vad imediat, scrie realitatea.net.

Tot ce trebuie sa faci este sa mananci tot ce iti doresti intr-o perioada de 8 ore in timpul zilei. La prima vedere, pare simplu, insa exista cateva reguli pe care trebuie sa le respecti.

In primul rand, trebuie sa mananci doar opt ore pe zi, iar in restul de 16 ore ai voie sa bei doar apa, ceaiuri din plante sau limonada fara zahar.

Expertii recomanda ca cele opt ore sa fie in intervalul 9:00 – 17:00 pentru ca atunci se obtin cele mai bune rezultate.

Timpul dintre mese nu ar trebui sa fie mai mic de patru ore. Poti manca orice alimente sanatoase, fara sa exagerezi cu cantitatile, scrie girly.ro.

Ouăle de ciocolată nu conțin doar surprize plăcute. Explicațiile unui medic

De Paște, multă lume cumpără ouă de ciocolată, cu surprize, fără să se gândească la riscuri. Un ou de ciocolată furnizează marea majoritate a aportului caloric zilnic recomandat pentru o persoană matură, avertizează dr. Andrew Kelso, director medical în cadrul NHS (sistemul britanic de asigurări de sănătate) pentru regiunile Suffolk și North East Essex, scrie evz.ro.

De ce nu e bine să mâncăm ouă de ciocolată

Caria dentară, obezitatea și diabetul de tip 2 sunt în creștere, a avertizat dr. Kelso, făcând apel la moderație. Doctorul le-a recomandat oamenilor să „reziste impulsului de a mânca un ou de ciocolată dintr-o dată”.

„Mulți dintre noi nu își dau seama că un ou de ciocolată de Paște conține, în medie, aproximativ trei sferturi din aportul zilnic de calorii recomandat pentru un adult. În cazul în care ouăle sunt combinate cu prăjituri și biscuiți, toate acestea înseamnă mult zahăr și multe calorii în plus, iar acest lucru nu face bine organismului nostru. Bucurați-vă de dulciuri. Dar vă rugăm să nu exagerați”, a spus el.

Recomandările făcute de medic

Având în vedere că Paștele reprezintă o „perioadă aglomerată pentru personalul și serviciile din sistemul de sănătate”, el i-a îndemnat pe oameni să se asigure că au acasă „paracetamol, plasturi, remedii pentru indigestie și medicamente antidiareice”.

Internauții nu cred în ce spune medicul

„Nu doar Crăciunul, ci și Paștele are acum un Grinch”, a comentat un internaut, în vreme ce un altul a susținut că „din punct de vedere al sănătății dinților, este mai bine să mănânci totul dintr-o dată”, inclusiv un ou de ciocolată. Un alt internaut a declarat că este normal ca de Paște să exagerezi cu mâncarea și că nu este bine să ai interdicții.

Au fost și utilizatori care i-au atras atenția doctorului că dimensiunile acestor ouă de ciocolată au tot scăzut, deci ar fi trebuit să scadă și riscurile asociate. Alții au declarat că doctorul nu trebuie să-i sperie pe oameni sau să exagereze.

Consumul de pește te-ar putea ajuta să pierzi în greutate. Sfaturi utile pentru o siluetă de invidiat

Consumul de pește te-ar putea ajuta să pierzi în greutate, spun nutriționiștii. Sezonul de vară se apropie și femeile sunt tot mai preocupate de silueta lor. Pierderea în greutate nu este benefică doar pentru aspectul fizic, ci și pentru sănătatea organismului.

Peștele se încadrează pe lista cu alimente sănătoase și cu multiple beneficii pentru organism. Se prepară ușor și poate fi integrat într-o mulțime de rețete simple și delicioase. Peștele este bogat în nutrienți care te pot ajuta să-ți îmbunătățești sănătatea, dar și să pierzi în greutate.

Consumul de pește te-ar putea ajuta să pierzi în greutate

Peștele este o parte esențială a dietei mediteraneene. Mulți nutriționiști sunt de părere că această dietă este esențială pentru a pierde în greutate și că peștele este o parte importantă a succesului pe care îl poți avea în lupta cu kilogramele în plus.

Fiind o sursă excelentă de proteine, peștele te poate ajuta să te simți plină pentru o perioadă mai lungă de timp. În felul acesta poți să controlezi mult mai ușor aportul de calorii pe care îl consumi zilnic.

O dietă săracă în proteine te va face să te simți tot timpul flămândă, ar acest lucru poate duce la consumul de gustări rapide, dar nesănătoase. Proteinele de înaltă calitate pot ajuta, de asemenea, la o digestie mult mai bună.

Peștele gras, precum somonul, este bogat în acizi grași Omega-3 care sprijină sănătatea inimii, îmbunătățesc digestia și îți conferă senzația de sațietate pentru o perioadă mai lungă de timp.

Mai jos găsești și alte motive pentru care consumul de pește te-ar putea ajuta să pierzi în greutate.

Vei consuma mai puține grăsimi nesănătoase prin introducerea peștelui în dieta ta

Nutriționiștii sunt de părere că vei ajunge să consumi mai puține grăsimi nesănătoase dacă incluzi peștele în dieta ta. Spre deosebire de carnea roșie, carnea albă de pește este mult mai sănătoasă.

Peștele este sărac în calorii, dar bogat în alți nutrienți esențiali. În plus, peștele se potrivește cu o mulțime de garnituri delicioas eși sățioase.

Cel mai adesea nutriționiștii recomandă somonul. Acesta este considerat un pește cu valori nutritive excelente pentru persoanele care își doresc să piardă în greutate. 

Peștele este sărac în calorii, dar bogat în nutrienți

Pe lângă proteine și acizi grași Omega-3, peștele mai are și alte beneficii în lupta împotriva kilogramelor în plus.

Peștele este sărac în calorii, ceea ce înseamnă că poate fi integrat cu ușurință într-un plan de slăbire. O porție de pește poate conține chiar și 30 de calorii.

Peștele este sursa de proteine cu cele mai puține calorii. O bucată de carne de vită poate conține chiar și 56 de calorii. Specialiștii recomandă să gătești peștele fără să folosești alte surse extra de grăsime.

Cel mai bine este să-l prepari la cuptor, la grătar sau fiert. În felul acesta te vei asigura că ai pe masă un meniu echilibrat. Dacă îți dorești să experimentezi în bucătărie, atunci poți încerca rețete de sushi. Este o metodă ideală de a integra peștele în dieta ta.

Peștele ajută la reglarea nivelului de zahăr din sânge

Nivelul zahărului din sânge joacă un rol esențial când vine vorba de pierderea în greutate. O sursă de proteine, precum peștele, poate ajuta la reglarea nivelului de zahăr din sânge.

Peștele gras, precum somonul sau tonul, ajută inclusiv la îmbunătățirea sănătății inimii. Pe lângă pierderea în greutate, vei avea un corp mult mai sănătos și mai puternic.

Dieta trebuie completată de un stil de viață sănătos. Astfel, specialiștii recomandă ca exercițiile fizice să nu facă excepție din programul de slăbire a oricărei persoane.

sursa

99 femei de succes! (foto)
Articolul anterior
Vedete celebre victime ale bărbaţilor posesivi
Articolul următor