3 lucruri pe care nu le știai despre banane

Sunt adevarate minuni în materie de alimentație. Sunt dulci și cremoase, ideale pentru gustările dintre mese și perfecte pentru menținerea siluetei pe termen lung. Însa dincolo de aceste aspecte, bananele au și proprietăți mult mai intense.

separator
banana_ripening_chart.jpg

Sunt mai puternice decât băuturile energizante

Uită de băuturile energizante, mănâncă o banană, este noul sfat dat de specialiști. În studiul realizat pe atleți, s-a constatat că cei care au mâncat o banană au avut un nivel mai ridicat de dopamină decât cei care au optat pentru o băutură energizantă. Mai mult, nivelul dopaminei a continuat să crească și la o ora după. Nu doar că bananele au înlocuit cu brio băuturile energizante, dar i-a și ajutat pe aceștia să se simtă mai bine.

extra-ripe-bananasCu cât au coaja mai pătată, cu atât sunt mai eficiente în lupta cu cancerul

Potrivit studiilor japoneze, o banană coaptă bine, cu coaja pătată, produce o substanță numită TNF (Factor de necroză tumorală), care distruge celulele tumorale. Cu cât coaja este mai întunecată, cu atât are proprietăți mai puternice anti-cancer și de întărire a imunității.

Se recomandă să consumi 1 – 2 banane pe zi, pentru a creşte imunitatea. Potrivit profesorului japonez, bananele care au pete întunecate pe coajă sunt de 8 ori mai eficiente în consolidarea proprietăţii celulelor albe din sânge decât cele necoapte.

Sunt excelente pentru mahmureală

Iar asta pentru că au un conținut bogat în potasiu. Mănâncă una imediat după ce te-ai trezit și vei scapa de simptomele mahmurelei.

Sursa

Un sutien prea strâmt te poate îmbolnăvi de cancer la sân?
Articolul anterior
Ioana Căpraru și-a măritat mezina! Chiar de ziua ei de naștere!
Articolul următor
Alte articole interesante