4 alimente cancerigene pe care le consumi zilnic

Aceste alimente sunt adevărate pericole pentru sănătate și dacă sunt consumate în exces cresc considerabil, riscul de cancer.

separator

Pâinea albă

paine_02938100

Studiile au demonstrat în repetate rânduri câ pâinea albă crește riscul îmbolnăvirii de cancer, afectează digestia și îngrașă. În urma proceselor de obținere a făinii albe rafinate aproape toți nutrienții și fibrele din cereale se pierd. Ceea ce a rămas este spălat cu agenți chimici (printre care oxid de azot și clor) și uscat la temperaturi ridicate, pierzandu-se în acest fel multe componente hrănitoare.

Comparativ cu cerealele din care a fost obținută, făina rafinată ajunge să dețină în final 50% mai puțin calciu și potasiu, 70% mai puțin fosfor și cu 92% mai puțin magneziu.

Pâinea albă are de asemenea un indice glicemic ridicat comparativ cu grâul, ceea ce înseamnă că mărește rapid cantitatea de zahăr din sânge. Carbohidrații sunt descompuși cu rapiditate în procesul digestiei iar în consecință glucoza din organism crește în același ritm.

Popcornul la microunde

popcorn_22941700

Olga Naidenko, specialist în toxicologie spune că ambalajul conține substanțe periculoase pentru sănătatea noastră. Acest lucru poate avea ca rezultat infertilitatea, dar și apariția cancerului hepatic, testicular și pancreatic. În urma acțiunii microundelor, aceste substanțe chimice se evaporă și trec în floricelele de porumb pe care le mâncăm. Vinovat este acidul perfluoroctanic, care rămâne în corp și se acumulează acolo timp de mai mulți ani.

Roșiile la conservă

9.Conserva-de-rosii-450x600

Sucul de roşii şi roşiile la conservă sunt nocive. Conservele conţin estrogen sintetic, care poate cauza infertilitate, boli de inimă și cancer. Mai bine alegi pe cele conservate la sticlă, sau, de ce nu, le poţi prepara chiar tu acasă.

Carnea procesată

Mezeluri

Consumul de carne procesată, precum cârnați, salam sau slănină, poate crește riscul apariției cancerului pancreatic, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii suedezi.

Rezultatele studiului arată că persoanele care mănâncă 50 de grame de carne procesată zilnic au un risc cu 19% mai mare de a dezvolta cancer pancreatic, iar în cazul cele care consumă peste 100 de grame, riscul de a suferi de cancer la pancreas se dublează.

Sursa

 

Supă de porumb
Articolul anterior
Cum faci rapid o coafură „business”!
Articolul următor
Alte articole interesante