4 alimente de care un nutriționist nu s-ar atinge niciodată

Dr. Mike Roussell este un nutriționist recunoscut în Statele Unite pentru abilitatea de a transforma concepte complexe de nutriție în sfaturi practice și strategii pentru clienții săi. Autorul a două cărți de nutriție scrie pentru revista Shape un articol despre ce alimente ar evita el și alți colegi nutriționiști.

separator

Primele pe listă ar fi rondelele de orez expandat. Motivul pentru care ar trebui evitate este indicele glicemic extrem de ridicat (91, față de glucoza pură care are 100), ceea ce înseamnă că este un tip de carbohidrați care va crește instant nivelul de zahăr din sânge.

646x404 (1)

Sosurile de salată găsite în comerț, cele care spun că nu conțin grăsimi, au în compoziție zahăr și sirop de porumb cu un conținut mare de fructuoză. De asemnea, conțin agenți emulsificatori și alte secrete „științifice” pentru a face să pară natural ceva ce nu e. Sosul de salată făcut în casă, chiar și cu grăsimi, este mai sănătos.

IMG_1064

Produsele rafinate sunt de obicei fabricate pe bază de cereale, care au fost rafinate astfel încât fibrele, vitaminele și mineralele prezente în mod natural să fie înlăturate, dupa care companiile le înlocuiesc cu versiuni sintetice ale vitaminelor, mineralelor și fibrelor naturale, pe care le pun în cantități „naturale”, pentru ca la sfârșit să poată spune că sunt produse integrale.

patiserie

Băuturile îndulcite cu zahăr sunt calorii goale, care adună kilograme fără să ofere nicio senzație de sațietate. De asemenea, zahărul din ele scade colesterolul bun și crește nivelul trigliceridelor (doi factori de risc pentru bolile de inimă).

652x450_123029-tu-stii-cat-de-mult-zahar-au-bauturile-si-dulciurile-tale-preferate

 

Sursa

Un portughez cântă „Ciobănaș cu trei sute de oi”
Articolul anterior
Andreea Marin, despre moartea mamei sale: “Nu mai aveam 9 ani. Brusc, aveam 30”
Articolul următor
Alte articole interesante