Ce nu ştiai despre ouă

Ouăle sunt printre cele mai versatile ingrediente, iar cei mai buni bucătari ai lumii te sfătuiesc să le ai tot timpul în frigider. Printre beneficiile lor asupra sănătăţii şi numeroasele moduri prin care le poţi găti, mai sunt lucruri pe care cu siguranţă nu le ştiai.

separator

eggsmain416001001361863760-1377087180

1. Ouăle sunt bune de mâncat timp de 2 luni
Iar dacă ouăle sunt organice şi sunt stocate corect, poţi să le foloseşti cu încredere încă 4 săptămâni.

oua300(7)2. Albe sau maro? Nu contează
Nu există nicio diferenţă între ouă, chiar dacă au coaja de culori diferite. Coaja ţine de rasa de pui, nu are nimic de-a face cu calitatea lor sau a rasei de găini. Toate ouăle sunt la fel înăuntru.

3. Ce reprezintă culoarea gălbenuşului
Nuanţa gălbenuşului, fie ea pală sau aprinsă, este un indicator al hranei folosite pentru creştea găinilor. Cele care sunt hrănite cu cereale sau cu ierburi pline de carotenoide au gălbenuşuri de un galben intens, dar asta nu înseamnă neaparat că gălbenuşul este mai hrănitor. Însă e un semn că găinile au fost mai sănătoase – în general, cele crescute natural au acces la o gamă mai largă de nutrienţi, iar gălbenusul este mai galben.

4. Ouăle sunt proteine perfecte
Ouăle sunt campioane la capitolul „proteine de calitate”. Asta pentru că proteinele conţinute sunt absorbite foarte uşor de corpul uman.

Sursa

Un copil de 3-4 ani, obligat să fumeze și să bea alcool
Articolul anterior
Rădăcinoasele în dietă te menţin în formă cu minim de calorii şi maxim de sănătate
Articolul următor
Alte articole interesante