5 alimente care te ajută să slăbești, chiar dacă sunt calorice

Contrar a ceea ce se crede de obicei, mâncatul te poate ajuta să slăbești, însă trebuie să știi care sunt alegerile alimentare bune. Experții spun că, în loc să reduci cantitatea de mâncare, mai bine consumă fructe și legume proaspete, nuci și semințe care au proprietatea de a arde grăsimile.

separator
1

O serie de alimente contribuie la arderea mai rapidă a grăsimilor. „Cu cât mâncați mai multe alimente nutritive, cu atât veți slăbi mai mult. Și nu vă va fi niciodată foame”, este de părere Frida Harju. Iată câteva alimente care ard grăsimile și pe care ar trebui să le includeți în dietă, dacă vrei să slabiti, potrivit dr. Harju:

1. Carne slăbă organică
Organismul arde mai multe calorii atunci când digeră proteinele decât carbohidrații. Carnea de pui și curcan sunt o sursă bună de proteine slabe, sănătoase.

2. Pește
Optează pentru pește gras, cum ar fi tonul și somonul, deoarece crește rata metabolismului. Asociază pestele cu semințe de susan și quinoa pentru un impuls suplimentar.

3. Semințe de in
Ca și uleiul de pește, semințele de in conțin acizi grali omega-3, care accelereazp procesul de ardere a grăsimilor și în același timp acționează ca un agent anticatabolic.

4. Avocado
Este important să se țină cont de faptul că un avocado poate conține mai mult de 400 de calorii, în timp ce un baton Mars are 230 de calorii.

Acest fruct conține acizi grași monosaturați care sunt mai susceptibili de a fi utilizați ca energie de ardere lentă decât stocați sub formă de țesut adipos.

Cu toate acestea, dacă ții un regim alimentar controlat caloric, consumă avocado, cu moderație. Cel mai bine este să te limitezi la un consum zilnic de 25-50% dintr-un fruct.

5. Nuci
Spre deosebire de alte nucifere, nucile caju au un conținut mic de graăsimi, dar sunt bogate în fier și cupru, care ajută la producția de energie. Alte fructe în coajă, cum ar fi migdalele sunt o mare sursă de proteine, care te ajută să construiești mușchi și să păstrezi rata metabolică ridicată. Nu mânca într-o zi mai mult decât poți ține într-un pumn.

Am dreptul la împărțirea averii după cinci ani de divorț?
Articolul anterior
A cerut bani în loc de cadouri. Ce va face Adrian Ursu cu ei!
Articolul următor
Alte articole interesante