5 fructe care te ajută să slăbeşti

Chiar dacă majoritatea fructelor conţin fructoză, zaharuri naturale care se transformă rapid în grăsime atunci când sunt consumate în exces, natura ne-a oferit şi câţiva aliaţi în lupta cu cântarul. Ca să ştii ce să pui în coş când faci piaţa, iată cinci fructe care te ajută să slăbeşti.

separator
slabeste_cu_fructe1
  1. Nuca de cocos menţine senzaţia de saţietatea mai mult timp şi te va ajuta să elimini o gustare între mese. Pentru că e bogată în trigliceride, creşte rata de metabolizare a ficatului cu până la 30 la sută.
  2. Bogat în acizi Omega 9, avocado e un fruct minune, perfect pentru salate şi gustări sănătoase. Avocado accelerează transformarea grăsimilor în energie şi creşte ritmul metabolismului. În plus, ajută la prevenirea bolilor de inimă.
  3. Ananasul e bogat în fibre care îţi conferă senzaţia de saţietate, tăindu-ţi apetitul pentru o gustare nesănătoasă. În plus, e un fruct diuretic, ideal pentru a facilita eliminarea toxinelor. O cană plină cu bucăţi de ananas îţi asigură, pe lângă doza zilnică de vitamina C, şi antioxidanţii esenţiali pentru un organism sănătos.
  4. Lămâia este detoxifiantul perfect pentru ficat şi, cu toate că pe limbă o simţi acidă, de fapt echilibrează PH-ul din interiorul corpului şi hidratează organismul. Încearcă să bei câteva pahare de limonadă îndulcită cu miere în fiecare zi. Îţi vei ajuta corpul să elimine toxinele, oferindu-i în plus şi doza de vitamina C.
  5. Grepfruitul e un aliment recomandat deseori în regimurile de slăbit. Are marele avantaj de a grăbi ritmul în care organismul arde grăsimile şi blochează în acelaşi timp şi enzimele responsabile cu depozitarea carbohidraţilor. Pe lângă asta, jumătate de grepfruit conţine doar 36 de calorii şi 78% din doza recomandată zilnic de potasiu!

Sursa

Cum alegi corect meniul de nuntă!
Articolul anterior
Prima poză cu fiica Angelei Gonța și a lui Vlad Filat!
Articolul următor
Alte articole interesante