5 motive ascunse care îţi provoacă poftă intensă de dulce

Consumul unor cantităţi excesive de alimente dulci nu este în favoarea sănătăţii, întrucât de cele mai multe ori acestea sunt încărcate şi în calorii, fapt ce poate să conducă la creştere în greutate și obezitate, risc crescut de diabet zaharat tip 2, hipertensiune arterială, cancer la sân. De ce poţi avea necesitate imperioasă de a consuma alimente dulci?

separator

yyyy

1. Eviţi gustările

Persoanele care evită gustările, pot avea în schimb poftă de alimente dulci. Este constatat că atunci când se mănâncă o gustare la 2-3 ore după dejun şi prânz, pofta de dulce nu se manifestă, întrucât acest lucru contribuie la echilibrarea nivelului glicemiei. Gustările trebuie să fie bogate în proteine, grăsimi sănătoase și fibre. De exemplu, 3-4 nuci, o jumătate din pumn de migdale crude sau miez de floarea soarelui.

2. Nu consuma sucuri din comerț

Sucurile din comerț sunt extrem de bogate în zahăr şi incită pe termen lung necesitatea de a consuma mai mult dulce. Optează pentru sucuri naturale proaspete, care nu conțin zahăr adăugat.

3. Mâncărurile preambalate

Majoritatea acestor produse, precum și sosurile din comerț, conțin cantități mari de zahăr ascuns, care crește rapid glicemia şi nivelul de insulină în sânge, după care contribuie la scăderea pronunţată a glicemiei. Pofta de dulce apare ca urmare a acestei scăderi bruște a glicemiei. Dacă mânânci iarăşi dulce pentru a restabili nivelul zahărului în sânge este o greșeală. Astfel se crează un cerc vicios care duce la creștere în greutate, lipsă de energie și oboseală permanentă. Cel mai bine este să consumi fructe bogate în zaharuri complexe, care pe lângă zahăr conţin şi microelemente, fibre dietetice.

4. Deficit de crom

Un apetit exagerat pentru dulciuri poate indica un deficit de crom. Surse naturale de crom sunt legumele cu frunze verzi, cartofii și cerealele integrale, pâinea integrală. Pentru a combate deficitul, ai nevoie de 120 micrograme de crom zilnic, din surse naturale.

5. Foloseşte condimente la gătit

Cercetările arată că bucatele condimentate şi cele cu gust amar inhibă necesitatea de dulce. Şofranul combate pofta de dulce, o cercetare publicată într-o revistă medicală elvețiană arată că șofranul conține doi compuși care au capacitatea de a reseta metabolismul. În felul aceasta, reduc nevoia de dulce. Crocetina, unul din cei doi compuși, are capacitatea de a diminua rezistența la insulină. Condimentul  este considerat și un remediu naturist cu efect antiobezitate.

sursa

Semne care îți arată că ai lipsă de calciu în organism
Articolul anterior
Secretele de frumuseţe ale actriţei Audrey Hepburn! Vezi ce o făcea să se menţină tânără
Articolul următor
Alte articole interesante