5 tipuri de banane de care n-ai auzit până acum

Sunt cele mai populare fructe din lume, cu toate acestea, noi ştim doar de bananele Cavendish, pe care le găsim la supermarket sau la piaţă.

separator
tipuri-soiuri-diferite-de-banane-care-nu-ajung-in-supermarket-ce-chimicale-contin-bananele-pesticide-toxice-bune-de-mancat

1. Banane de tip măr
Sunt printre cele mai populare varietăţi de banane din Hawaii. Sunt mai scurte li mai dulci decât cele obişnuite, Cavendish. De asemenea, au mai multă vitamina A şi C decât acestea. Iar ce le face cu adevărat speciale este aroma discretă de mere şi căpşuni.

5-varietati-de-banane-de-care-n-ai-auzit-pana-acum

2. Bananele roşii
Au coaja roşie, iar fructul este galben-portocaliu. Aceste banane sunt mai dulci şi au un conţinut foarte bogat în beta caroten.

5-varietati-de-banane-de-care-n-ai-auzit-pana-acum_1

3. Banane Blue Java
Sunt nişte fructe care tolerează mai bine frigul. Numele lor vine de la faptul că au o consistenţă asemanătoare îngheţatei cu aromă de vanilie.

5-varietati-de-banane-de-care-n-ai-auzit-pana-acum_3

4. Banane Lady Finger
Sunt o varietate foarte mică de banane, care poate fi crescută şi în ghiveci. Fiecare banană are între 10 şi 12 cm. Au un gust foarte dulce.

5-varietati-de-banane-de-care-n-ai-auzit-pana-acum_4

5. Praying Hand
Sunt nişte banane foarte „grase”, care arată ca două palme aranjate în poziţie de rugăciune. Au o textură cremoasă, sunt uşor dulci şi au o aromă ce aminteşte de portocale, piersici şi miere. Multe arome într-o singură banană!

5-varietati-de-banane-de-care-n-ai-auzit-pana-acum_5

Consumă această legumă, dacă vrei să slăbeşti
Articolul anterior
De ce s-a dezgolit Dara!
Articolul următor
Alte articole interesante