7 trucuri utile în bucătărie pe care merită să le încerci!

Este un lucru deja știut că trucurile culinare ajută gospodinele să gătească gustos, în timp ce petrec mai puțin timp în bucătărie. De la felul în care cureți ceapa și până la modul în care fierbi pastele, poți să salvezi timp prețios dacă aplici aceste trucuri de mai jos, scrie dietetik.ro.

separator

Collage

1. Pune ceapa la congelator 30 de minute înainte să o toci

Dacă folosești ceapa pentru gătit și nu pentru salată, pune-o la frigider 30 de minute înainte să o toci și nu vei mai avea probleme cu lacrimile.

2. Curăță oalele din inox cu oțet și apă

Pentru a reda strălucirea vaselor tale, șterge-le cu oțet și apă sau lasă-le la înmuiat în această apă. Vor fi strălucitoare fără să freci la ele.

3. Fierbe lingurile de lemn

Lingurile și ustensilele de lemn din bucătărie tind să capete un miros neplăcut după prea multă folosire. Ca să le cureți eficient și să le îndepărtezi mirosul, pune-le într-un vas și fierbe-le, după care lasă-le să se usuce la soare.

4. Pune puțin oțet în apa în care fierbi ouăle și ele se vor curăța mai ușor

Unele ouă, mai ales dacă sunt proaspete, se curăță foarte greu. Tot ce trebuie să faci este să pui puțin oțet în apa în care fierb. Oțetul intră în coajă și o face mai ușor de curățat.

5. Ține portocalele și lămâile la frigider înainte de a face suc

Ca să faci mai mult suc dintr-o portocală și să storci din ea și ultima picătură de suc, ține-o la frigider.

6. Usturoiul se curăță mai ușor dacă este pus 10 secunde la microunde

Îți place usturoiul, dar n-ai răbdare să-l cureți și nici nu îți place să-ți miroase mâinile după aceea? Ține căpățâna de usturoi în cuptorul cu microunde pentru 10 secunde, dacă preferi acest cuptor, și pielița se va curăța imediat.

7. Scapă de grăsimea nedorită de pe mâncare cu un cub de gheață

Dacă vezi plutind în mâncarea ta, fie ea ciorbă, tocăniță sau un sos, un strat de grăsime pe care nu vrei să-l consumi, plimbă un cub de gheață în zona respectivă. Grăsimea se va închega și îți va fi mai ușor să o îndepărtezi.

sursa

Aproape 87% dintre elevi sunt afectați de bullying, potrivit unui studiu, realizat în premieră în Moldova
Articolul anterior
Emilia a reușit să slăbească 20 de kg, la vârsta de 65 de ani. Iată cum a reușit!
Articolul următor
Alte articole interesante