Adevărul despre puii aduşi din China. Se dezumflă la fierbere

În ţările europene, potrivit noului regulament, care a intrat în vigoare la data de 1 aprilie 2015, comercianţii trebuie să indice în mod obligatoriu ţara de origine pe etichetele cărnii de porc, oaie şi pui, care se vinde vrac.

separator

safe_image_php_82175400

În România, cel puţin, conducerea Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor susţine că va aplica amenzi împotriva celor care nu respectă legislaţia.

,,În cazul cărnii proaspăte, refrigerate şi congelate trebuie etichetată ţara de origine. Responsabilitatea etichetării aparţine comerciantului, pentru că el are în documentele de intrare ţara de origine. Aşa cum este scris pe eticheta legumelor şi fructelor – roşii din Turcia sau Spania’’, declară directorul Asociaţiei Române a Cărnii, Vladimir Mănăstireanu.

Directorul general al ANPC, Paul Anghel, spune că nerespectarea acestei  legislaţii, în România, constituie abatere şi se sancţionează cu amendă şi interzicerea comercializării. ,,Cu China este o problemă mare, că are pui congelaţi injectaţi cu soluţie salină, ce îi face mai grei, arată bine, iar apoi îi pui în tigaie şi se dezumflă. Pe eticheta puilor chinezeşti scrie produs în RPC, adică Republica Populară Chineză. Nu mai scrie «made in China»,  spune Paul Anghel.

În Republica Moldova, deocamdată, un asemenea regulament, care să impună etichetarea obligatorie a ţării de origine, de către comercianţi, în cazul cărnii importate, nu există.

Documentar șocant realizat în Germania despre pericolul vaccinurilor
Articolul anterior
Kim Kardashian a plătit o sumă mare pentru a rămâne din nou însărcinată!
Articolul următor
Alte articole interesante