Adevărul dur despre ceaiul la pliculeţ. Nu vei dori să îl mai bei!

Din comoditate sau raţiuni financiare, multă lume apelează la ceaiul ieftin din comerţ vândut la plic. Însă, ceaiul la pliculeţ nu conţine frunze de ceai, ci praf din resturi de ceai, aromatizat şi colorat obligatoriu cu zeci de substanţe chimice. Nu de altfel, dar această pulbere, lipsită de orice miros şi gust de ceai, nu ar mai fi cu priză la cumpărători!

separator
ceai1

Pare de necrezut, însă adevărul este acesta! Livrarea ceaiului la plicuri oferă producătorilor evazionişti mari oportunităţi de falsificare a produsului. Aceştia ne înşeală şi pun, în locul frunzelor autentice marunţite de Camellia sinensis (planta ceaiului), o pulbere zdrobită din resturi de ceai, acele deşeuri care rămân adesea nefolosite la uzinele producătoare de ceaiuri.

Collage2

În fabricile din India și China, aceste deșeuri nu sunt utilizate, fiind vândute apoi producătorilor de ceai, lipsiţi de scrupule, la preţuri de nimic, de 10 dolari pentru fiecare 10 kg de resturi de ceai, aşa încât preţul de cost al unui asemenea ambalaj de ceai ajunge să constituie în final doar câţiva bănuţi.

Collage6

În unele pliculeţe de ceai se găseşte nu doar praf, colb de ceai, dar şi resturi de iarbă, rumeguș etc. Este suficient să deschizi ambalajul şi să vezi cum întreaga cutie este impregnată de acest praf mărunt, cu miros intens de ,,ceai’’, ce a străpuns hârtia pliculeţelor. Or, un produs de ceai veritabil niciodată nu va arăta astfel!

Ceaiurile cu perioada de valabilitate expirată se reambalează în plicuri!

Ceaiurile cu frunze mari ce au termenul de valabilitate depăşit nu de puţine ori sunt supuse zdrobirii şi reambalate în plicuri pentru a fi expuse repetat la vânzare. Însă, ceaiul având termenul expirat îşi pierde proprietăţile sale antioxidante şi ar putea conţine aflatoxină – o substanţă chimică eliberată de către ciupercile microscopice, toxică pentru organismul uman. Chiar dacă ceaiul are o perioadă de valabilitate de 3 ani, nu se cunoaşte întotdeauna momentul recoltării acestuia. Data prezentată pe eticheta produsului indică doar momentul ambalării, nu şi faptul că frunzele de ceai ar fi putut să stea depozitate până la zece ani în încăperi umede, lipsite de aerisire.

ceai3

Preţul ridicat nu înseamnă că produsul este veritabil!

Un preţ mai înalt al produsului nu indică neapărat că ceaiul corespunde normelor potrivite pentru consum. Unii experţi susţin că ceaiul este proaspăt dacă la infuzare apare deasupra lichidului o cantitate mică de spumă. Dacă aceasta nu se formează, este posibil ca frunzele de ceai să fie recoltate în urmă cu mai mult de doi ani. Ceaiul cu termenul de valabilitate depăşit lasă, de asemenea, pe pereţii ceainicului o peliculă întunecată.

Ceaiul de calitate NU colorează apa instantaneu!

Se pare că pentru producătorii evazionişti este profitabil să cumpere pulbere din resturi de ceai, să o ,,îmbogăţească’’ cu substanţe colorante şi arome sintetice, ca mai apoi aceasta să poată fi vândută la pliculeţe  drept ceai de calitate superioară! Te-ai întrebat vreodată din ce motiv ceaiul la pliculeţ colorează atât de rapid apa? Pe eticheta produsului nu vei găsi menţionat niciodată că acesta conţine compuşi chimici coloranţi. Cum poţi descoperi dacă ceaiul conţine substanţe colorante? Este simplu – bagă pliculeţul de ceai în apă rece, dacă apa se colorează instantaneu ori la fundul cănii se adună noroi, atunci substanţa chimică colorantă şi-a făcut bine ,,lucrul’. Dacă în ceaiul veritabil infuzat se pune o bucată de lâmâie, acesta îşi schimbă rapid culoarea, în timp ce colorantul chimic nu suferă nicio modificare.

Collage

Motivul pentru care producătorii adaugă arome şi bucăţi de fructe în ceai

Unii experţi susţin că ceaiul de ,,fructe”, ceaiul „de flori” sau ceaiul cu frunze mari, conţine adesea o cantitate uriaşă de arome sintetice artificiale prin care producătorul încearcă să camufleze, de fapt, lipsa gustului şi aromei naturale a resturilor, deşeurilor de ceai. Aromele chimice, ,,identic naturale’’, sunt foarte ieftine în comparaţie cu ceaiul natural de calitate şi au mirosul înţepător. Iar bucăţile de fructe uscate sunt adăugate în ceai tocmai pentru a justifica oarecum aromele intense şi ca acestea să poată fi menţionate în compoziţia de pe eticheta produsului.

Mai multe studii au stabilit că aromele chimice sintetice conţin substanţe toxice cancerigene, afectează funcţia ficatului, dereglează metabolismul, echilibrul hormonal, predispun către obezitate, erodează smalţul dentar etc. Ingerate cu regularitate, acestea cumulează în organism, cauzând prejudicii sănătăţii.

ceai 7

Substanţele chimice din ambalajul pliculeţelor!

Cele mai multe mărci de ceai sunt ambalate în hârtie de filtru, mai puţin de nylon. Aceasta este fabricată din celuloză și bumbac, însă, pentru a conferi celulozei stabilitate mecanică şi chimică, hârtia este impregnată cu rășini sintetice speciale dizolvate în alcool sau acetonă.

51b5793a74c5b65d43000385._w.540_s.fit_

După îmbibare, hârtia se introduce cu uşurinţă în apă, fără a-şi modifica textura la contactul cu lichidele.

Cu ce înlocuiești ouăle, untul și brânza în Post

Postul Paștelui, cea mai grea încercare culinară a credincioșilor, poate fi îndurat mai ușor dacă învățăm să ne păcălim creierul. După cum se știe, o parte consistentă a consumului exagerat de alimente, mai ales cele interzise în post, n-are legătură cu nevoile fiziologice, ci cu dependența mentală. Există însă câteva alimente de post care păcălesc creierul şi le imită pe cele de dulce, scrie realitatea.net.

Există câteva alimente de post care păcălesc creierul şi le imită pe cele de dulce, astfel încât cei care ţin post să treacă mai uşor peste această perioadă.

Nevoia de lapte din perioada postului poate fi foarte uşor înlocuit cu laptele de ovăz, migdale, cocos, soia sau orez.

La fel de bine untul poate fi înlocuit cu alimente grase, cum ar fi uleiul de floarea soarelui, paste de avocado sau crema de cocos.

Există iaurt din soia sau din nucă de cocos și sunt excelente la gust, mai ales combinate cu fructe proaspete.

Cât despre ouă, acestea pot fi înlocuite în perioada postului cu tofu moale.

Micul dejun care curăță organismul de toxine. Poți slăbi 5 kilograme într-o lună

Micul dejun care curata organismul de toxine si te ajuta sa slabesti cu 5 kg intr-o luna. Cantitatea mare de vitamine și minerale pe care o oferă acest mic dejun va îmbunătăți starea părului și a pielii, vă va îmbunătăți metabolismul și va îmbunătăți funcționarea generală a corpului, scrie doctorulzilei.ro.

Mic dejun eficient, favorizează pierderea în greutate

Potrivit nutriționiștilor, acest mic dejun este extrem de eficient. Consumul acestuia favorizează pierderea în greutate prin stimularea arderii grăsimilor și a caloriilor. Este necesar să-l consumi cel puțin o lună, iar slăbirea maximă care se poate realiza cu ajutorul lui într-o lună este de 11 kilograme.

Aveți nevoie de următoarele ingrediente:

  • 2 linguri de ovăz rulat 1 cană sau 250 ml chefir organic (iaurt cu conținut scăzut de grăsimi este, de asemenea, o opțiune)
  • 1 lingurita cacao pudra
  • 1 linguriță de semințe de in
  • 5-7 prune uscate

Acest mic dejun se prepară noaptea și se mănâncă dimineața.

Mai întâi, turnați 100 ml de apă clocotită peste prune, așezându-le în prealabil într-un bol. Apoi acoperiți-le și lăsați timp de aproximativ 10 minute. Într-un alt castron, puneți ovăzul, cacao și semințele de in. Apoi adăugați chefir și amestecați totul. Tăiați mărunt prunele înmuiate și adăugați-le la amestec. Alternativ, puteți folosi un robot de bucătărie pentru a face o pastă. Amesteca totul si da la frigider pana dimineata.

Dimineața, savurați un mic dejun delicios și sănătos. Primele rezultate pozitive vor apărea într-o săptămână. Publicația adaugă că este posibil să aveți o senzație ciudată în stomac în prima zi, dar aceasta va dispărea odată cu al doilea mic dejun. Beneficiile acestui mic dejun se datorează ingredientelor din el. Toate au un efect benefic asupra activității gastro-intestinale.

Chefirul nu numai că stimulează peristaltismul, dar conține și bacterii benefice, care sunt la baza bunei funcționări nu numai a tractului gastrointestinal, ci și a întregului organism. Vitamina F, care este conținută în semințele de in, este implicată activ în metabolismul grăsimilor și colesterolului (această vitamină nu este sintetizată în organism). Vitaminele A și E („vitaminele tinereții”) au un efect benefic asupra pielii – datorită lor, semințele de in și-au găsit utilizare în multe rețete cosmetice.

În plus, semințele de in sunt o sursă importantă de seleniu, care, la rândul său, previne dezvoltarea tumorilor, curăță corpul de metale grele și ajută la îmbunătățirea vederii și a activității creierului. Semințele de in sunt, de asemenea, bogate în lecitină, care este bună pentru sănătatea ochilor și cardiovasculară.

Cât de grav ne putem îmbolnăvi de la recipientele din plastic

Cercetările în domeniu au demonstrat că anumite tipuri de plastic îți afectează direct sănătatea. Unele dintre ele conțin ftalați (polietilentereftalat), niște compuși toxici care se transferă în alimente atunci când în recipiente se toarnă lichide fierbinți, scrie realitatea.net. 

Aceștia perturbă activitatea hormonala, afectează aparatul reproducător masculin și declanșează crize de astm la copii.

Alte recipiente conțin bisfenol A (BPA), o substanță care poate da infertilitate la femei și care afectează creșterea și dezvoltarea în cazul copiilor.

BPA-ul se eliberează în mâncare, sub influență căldurii. Prin urmare, nu este bine să încălzești mâncarea la microunde, în recipiente de plastic, sau să îți bei cafeaua în pahare de unică folosință.

Veselă și tacâmurile de unică folosință conțin și ele compuși cu potențial cancerigen, cum ar fi stirenul. Expunerea la stiren pe perioada îndelungată crește foarte mult riscul de cancer, mai ales dacă există și o predispoziție genetică.

Caserolele, sticlele și paharele care conțin BPA pot cauza cancer și diabet. În plus, te predispun la multe alte probleme printre care:

– leziuni ale creierului;
– nivel de agresivitate crescut;
– sistem imunitar slăbit;
– afecțiuni ovariene, tulburări menstruale sau infertilitate;
– cantitatea de spermă diminuată;
– avort spontan;
– afectarea dezvoltării fătului sau chiar decesul bebelușului la naștere.

De ce nu e bine să refolosești sticlele din plastic

Multe persoane refolosesc sticle din plastic pentru a le umple cu apă sau sucuri ori pentru a depozita în ele vinul făcut la țară, spre exemplu.

Chiar dacă le speli foarte bine, cu apă caldă și detergent de vase, aceste recipiente pot reține colonii întregi de bacterii periculoase. Și dacă le dezinfectezi cu soluții speciale, bacteriile se pot dezvoltă și înmulți ulterior.

Agenții patogeni se formează atât pe suprafață sticlelor din plastic, cât și în zgârieturile și crăpăturile de la suprafață acestora, invizibile cu ochiul liber.

Dacă ai obiceiul să reumpli sticlă cu apă de la dozator, renunță să o mai faci. Poți avea simptome similiare toxiinfecției alimentare: greață, vărsături, diaree sau crampe abdominale.

Și sticlele din plastic reutilizabile se pot contamina cu baterii, mai ales când nu sunt spălate corect sau sunt deteriorate. Spălarea și utilizarea frecvența a recipientelor din plastic cu apă foarte fierbinte duce la apariția unor crăpături invizibile în structura lor.

5 sfaturi de care trebuie să ții cont

– Verifică codul de reciclare de pe ambalaj. Nu cumpără recipiente inscripționate cu cifrele 3 sau 7, conțin cele mai nocive substanțe. Evita să cumperi recipiente fără niciun cod trecut pe ele.

– Nu încălzi mâncarea în recipiente de plastic decât dacă au indicat pe ele simbolul de siguranță pentru microunde.

– Nu pune PET-uri cu apă la congelator! Plasticul eliberează în apă înghețată dioxină, o substanță foarte toxică, ce poate cauza cancer.

– Nu expune PET-ul la căldură. Toxinele din plastic vor trece în apă

– Cumpără doar veselă de unică folosință, de culoare mata, inscripționată cu cifrele 2, 4 sau 5.

Cum a surprins-o Mariana Mihăilă pe mama sa!
Articolul anterior
5 sfaturi cu stil de la Domenico Dolce și Stefano Gabbana!
Articolul următor