Ai silueta în formă de măr sau pară? Cum slăbeşti mai uşor

În funcţie de forma corpului tău, pentru a scăpa de kilogramele în plus este recomandat să urmezi o anumită dietă şi să faci anumite exerciţii fizice. Iată ce îţi recomandă dr. Oz.

separator

Silueta în formă de măr
Vedete: Jennifer Hudson, Elizabeth Hurley, Angelina Jolie

Collage

Cum arată silueta în formă de măr?
Picioarele sunt subţiri, soldurile înguste, umerii laţi, sânii mari. Grăsimea se depune în special în partea de sus a coprului, pe abdomen, piept şi faţă.

Dacă ai silueta în formă de măr trebuie să faci sport şi să ai grijă la ce mănânci, nu neapărat ca să arăţi bine, ci pentru sănătatea ta. Grăsimea abdominală este mai periculoasă decât cea depusă pe fese şi coapse pentru că se depune nu doar sub piele, ci şi în interiorul abdomenului – „grăsime viscerală”. Conform dr. Oz, această grăsime se eliberează mai uşor în sânge şi poate provoca creşterea colesterolului, rezistenţa la insulină, hipertensiune, probleme care în timp duc la diabet şi boli cardiace. Din fericire, “merele” slăbesc mai repede, aşa că pot evita uşor toate aceste probleme.

Ce exerciţii să faci dacă ai silueta în forma de mar
Doctor Oz recomandă pentru silueta în formă de măr exerciţiile cardio, adică orice formă de exerciţiu care te face sa respiri greu şi să transpiri. Acestea sunt importante pentru persoanele care au silueta în formă de măr deoarece “pun inima la treabă”, deci contribuie la sănătatea cardiovasculară. „Siluetele în formă de măr trebuie să evite exerciţiile ţintite, de exemplu abdomenele repetate. Aceste exerciţii nu ard grăsimea de pe abdomen, nu contribuie la sănătatea cardiovasculară şi pot duce la dureri cronice de spate.”, atrage atenţia dr. Oz.

Ce sa mănânci ca să slăbeşti dacă ai silueta în formă de măr?
Medicul recomandă grăsimile sănătoase care se găsesc în peşte, nuci, alune, avocado, uleiuri vegetale. Acestea sunt sănătoase pentru inimă şi ajută organismul la arderea depozitelor de grăsime. În plus, un aport mare de omega 3 opreşte inflamaţia, proces vinovat pentru multe boli moderne.

„Merele” trebuie să evite în schimb carbohidraţii, care măresc glicemia. Această siluetă este oricum predispusă la hiperglicemie şi rezistenţa la insulină, primele semne că vei face diabet, aşa că este bine să îţi ţii glicemia sub control.
Fără dulciuri, paste şi pâine albă! Când mănânci pâine, trebuie să fie neapărat din cereale integrale.

Silueta în formă de pară
Dacă ai o siluetă în formă de pară nu vei reuşi niciodată să ai picioare foarte subţiri.
Vedete: Jennifer Lopez, Rihanna, Shakira.

Collage1

Cum arată silueta în formă de pară?
Şoldurile sunt late, coapsele groase, umerii înguşti, sânii mici. Grăsimea se depune în partea inferioară a corpului, pe fese şi coapse. „Perele” sunt mai norocoase pentru că nu sunt la fel de predispuse problemelor de sănătate, chiar dacă au kilograme în plus. Grăsimea de pe coapse şi fese este subcutanată şi nu afectează organele interne. Problema este că femeile cu silueta în formă de pară au adesea multe complexe pentru că nu vor reuşi niciodată să arate ca un top model, chiar dacă se epuizează la sală sau ţin diete în continuu. Pur şi simplu nu poţi avea picioare subţiri. Dar asta nu înseamnă că nu o să arăţi bine. Din păcate, trebuie să faci ceva eforturi pentru că „perele” slăbesc mai greu.

Ce exerciţii să faci dacă ai silueta în formă de pară
În general, femeile evită exerciţiile cu greutăţi, de teamă că vor deveni prea musculoase. De fapt, este imposibil să capeţi muschi prea mari doar pentru că mergi la sală de trei ori pe săptămana. „Perele” trebuie să-şi pună muşchii la treabă dacă vor să arate bine.

Ce să mănânci ca să slabeşti dacă ai silueta în formă de pară?
Dr. Oz recomanda pentru „pere” o dietă săracă în grăsimi, mai ales grăsimi de origine animală. Pentru că unele grăsimi sunt necesare organismului, ai voie să mănânci peşte şi uleiuri vegetale. În schimb, ai nevoie de carbohidraţi complecşi, adică cereale integrale, dar şi leguminoase, proteine din carne slabă şi peşte, plus multe legume. Desigur, şi tu trebuie să eviţi dulciurile şi tot ce este bogat în calorii goale.

Sursa

Patru trucuri vestimentare pentru picioare mai lungi și mai sexy!
Articolul anterior
Arată dezastruos! Tendinţe de frumuseţe din anii ’80
Articolul următor
Alte articole interesante