Alcoolul îngraşă!

Petreceri, zile de naşteri şi alte evenimente ce includ mese copioase şi alcool sunt parte din viaţa ta şi a mea. Starea euforică care ţi-o creează alcoolul, bănuiesc că o cunoşti. Dar te-ai întrebat vreodată cum influenţează alcoolul asupra ta, atunci când eşti în proces de slăbire? Dacă nu, atunci e bine să ştii că…

separator

Alcoolul se numără printre inamicii slăbitului. Aceasta nu e doar din cauza surplusului de calorii ce se conţine în doar 100 ml de alcool, dar şi din cauza efectelor secundare care cu siguranţă le-ai simţit pe propria piele a doua zi.

Deshidratarea este o consecinţă a alcoolului. O dată cu pierderea de lichide, din organism se elimină şi o cantitatea considerabilă de microelemente şi minerale, inclusiv pierzi din tonusul muscular.

7 kcal este cifra ce trebuie să te pună în gardă. 7 kcal se conţin în 1 gr de alcool, pe când 1 gr de proteină sau glucidă conţin doar 4 kcal!

Mai mult de atât, aceste 7 kcal nu conţin nutrienţi, şi din păcate se depun în jurul taliei şi a coapselor. De asemenea trebuie să ştii că alcoolul inhibă procesul de slăbire. Pentru că serile de weekend nu se încheie fără a sta cu fetele la un pahar de vin sau de a gusta din noile cocktail-uri, vreau să ştii că 340 grame de Long Island Iced Tea conţin 520 kcal, iar 280 grame de Pina Colada conţin 490 kcal. Un amestec de 100 ml wisky (40%) cu 100 ml cola va conţine în jur de 262 kcal.

Ce bei şi cât adaugi!   

Vodka este băutura cea mai des întâlnită la petreceri, dar ai ştiut că 100 ml de vodkă conţin 235 kcal!

Vinul este cunoscut pentru propietăţile sale benefice, dar 100 ml de vin roşu dulce conţin 106 kcal!

Coniacul de 40% conţine 239 kcal la 100 ml!

Şampania dulce, preferată de domnişoare, conţine 117 kcal la 100 ml!

Martini Bianco conţine 145 kcal la 100 ml, iar o măslină verde conţine 3 kcal.

Această listă de băuturi este pe masa de sărbători şi zile de naşteri în fiece casă. Nu spun să renunţi la paharul de vin ce conturează atmosfera romantică dintre doi îndrăgostiţi, fii atentă la alcoolul ce-l consumi, dacă ţi-ai pus drept scop să dai jos câteva kilograme.

Text: Rada Baltag

Hugo Boss Black prezintă o colecţie deosebită
Articolul anterior
Vino la „Moustaches Party”- cea mai stilată petrecere a lunii noiembrie!
Articolul următor
Alte articole interesante