Nu le consuma! Aceste alimente distrug colagenul şi formează riduri

Carbohidrații rafinați, zahărul și grăsimile trans sunt inamicii tenului curat și luminos. Așa se explică apariţia ridurilor mai devreme decât te aşteptai. Elimină din alimentație acele produse care distrug colagenul și duc la îmbătrânirea prematură a tenului.

separator
5

1. Dulciuri – de la jeleuri la batoane de ciocolată. Pline de zahăr, dulciurile deteriorează colagenul și elastina, proteinele care mențin suplețea și fermitatea pielii. În plus, s-ar putea să te confrunți din nou cu acneea, deși ai trecut de perioada adolescenței.

2. Cerealele „sănătoase” sunt, de fapt, dușmanii tenului tău, împachetați frumos. Cu excepția cerealelor integrale, cele rafinate sunt pline de zahăr adăugat care nu duc decât la formarea ridurilor.

3. Laptele poate fi plin de hormoni de creștere care nu dispar prin pasteurizare. Dacă ajung în corp, afectează nivelul insulinei, duc la inflamare și provoacă o explozie de ulei. Rezultatul? Mai multe coșuri. Alternativa mai sănătoasă? Laptele organic.

4. Chips-urile sunt bogate în carbohidrați rafinați așa că nu fiți surprinse dacă în timp veți observa riduri și un aspect de piele îmbrătrânită.

5. Sucurile nu conțin un ingredient esențial din punct de vedere nutrițional – fibre. Fibrele sunt esențiale în prevenirea fluctuațiilor de zahăr din organism care îmbătrânesc prematur tenul.

6. Fast food-ul, mâncarea pregătită cu multe grăsimi saturate, este extrem de nociv pentru pielea ta, fiind asociat cu apariția acneei sau înrăutățirea ei.

7. Margarina poate împiedica hidratarea corectă a organismului din cauza grăsimilor trans din compoziție. Prin urmare, pielea își pierde din suplețe și apar ridurile.

Sursa

Pentru a organiza corect regimul alimentar este important să cunoști compoziţia şi conţinutul caloric al alimentelor consumate. În plus, atunci când dorești să slăbești sau să-ți menții greutatea corporală, trebuie să fii atentă la numărul de calorii consumate. Vezi câte calorii conţin alimentele – Calculator calorii.

Alimente care te deshidratează
Articolul anterior
Fiica Victoriei Beckham învaţă să conducă bicicleta pe două roţi la trei ani!
Articolul următor