Alimente despre care nu știai că le poți congela

Probabil că și tu congelezi o serie de produse, cum ar fi carnea crudă, peștele. Însă, te-ai gândit că poți păstra la congelator, în condiții de siguranță, și alte preparate pentru a le consuma mai târziu? Ei bine, iată, mai jos, câteva alimente gata pentru consum, pe care le poți oricând îngheța fără să își schimbe proprietățile.

separator
1422798898533

1. Humusul

Humusul este unul dintre preparatele care poate fi congelat și servit, fără probleme, după decongelare. Un strat de ulei pus deasupra acestuia înainte de congelare îi va păstra aroma nealterată.

2. Pastele

Pastele fierte pot fi și ele congelate cu succes. Dacă și tu ai obiceiul de a fierbe prea multe paste, această soluție este una salvatoare, care va preveni o risipă inutilă de produse.

Alimente pe care să nu le păstrezi niciodată în frigider

3. Ouăle

Ouăle pot fi și ele congelate. Așa că, dacă ai prea multe ouă și te temi să nu se strice, congelează-le. Nu le îngheța în coajă deoarece se pot sparge. Pune ouăle într-un recipient, bate-le bine și congelează-le apoi.

4. Avocado

Imediat ce l-ai decojit, avocado începe să se altereze. Așadar, dacă mănânci o jumătate de avocado la micul dejun, nu trebuie să arunci cealaltă jumătate, ci să o congelezi, pentru a prepara un sos guacamole la cină. Unge avocado cu zeamă de lamâie și pune-l într-o pungă închisă etanș, la congelator.

5. Untul

Untul, și el, poate fi congelat fără probleme, mai ales dacă îl congelezi după ce îl pui într-o pungă închisă ermetic.

Cum ar trebui să aranjezi produsele alimentare în frigider, ca să nu se altereze

6. Albușul de ou

Pentru anumite rețete de prăjituri, poate fi nevoie de o mulțime de gălbenușuri de ou. Ei bine, în acest caz, albușurile pot fi depozitate în congelator timp de 12 luni. În tot acest timp, vei găsi cu siguranță o utilizare pentru ele. Același lucru se poate face cu gălbenușurile.

7. Pâinea

Pâinea poate fi depozitată până la 3 luni într-un congelator. Este mai bine decât să o păstrezi în frigider,  unde devine prea aspră. Pentru a decongela rapid pâinea, presoar-o cu apă, apoi încălzește pâinea în cuptorul cu microunde sau la aburi.

8. Nucile

Grăsimile din miezul de nucă se supun rapid procesului de oxidare după decojire. Miezul de nucă se poate altera la numai 2 săptămâni la temperatura camerei. Acest produs însă poate fi păstrat de minune la congelator și folosit la necesitate.

3 alimente cu ajutorul cărora poţi înlocui ouăle din reţetele de prăjituri

9. Laptele

Acest produs perisabil poate fi depozitat în siguranță la congelator până la 3 luni.

10. Făina integrală

Ca și nucile, făina de grâu integrală conține uleiuri care se alterează la temperatura camerei. În congelator aceasta poate fi depozitată timp de până la 2 ani.

sursa

Brad Pitt şi Kate Hudson sunt împreună
Articolul anterior
Cristina Surdu: “Îi mulțumesc pentru că îi cer nimic și el îmi dă totul“
Articolul următor
Alte articole interesante