Alimente mai bogate în vitamina C decât portocalele

Vitamina C este unul dintre cei mai importanţi nutrienţi pentru organism, datorită efectului său puternic antioxidant şi implicarea în diverse reacţii biochimice din ţesuturi. Vitamina contribuie la creșterea rezistenţei ţesutului conjunctiv, a mucoaselor, pielii, dinţilor şi oaselor. Recent, cercetătorii au descoperit că persoanele care aportă suficientă vitamina C în organism ard mai uşor caloriile.

separator

screen-shot-2014-12-18-at-4-39-26-pmDe asemenea, vitamina C ajută la asimilarea fierului în intestin, scade riscul de ateroscleroză, manifestă protecţie anticancerigenă şi întăreşte funcţia celulelor imunitare. Trebuie să știi că vitamina C se conține din abundență în multe alte legume și fructe, nu doar în lămâi sau portocale.

Ardeii grași

O cană cu ardei gras roșu, tăiat mărunt, conține 190 mg de vitamina C, de aproape trei ori mai mult decât are o portocală. Ardeii roșii sunt, de asemenea, o mare sursă de vitamina A, esențială pentru vedere, imunitate și creșterea oaselor.

Varza

100g de varză albă conţin 37 mg de vitamina C (aproape 1/2 din cantitatea zilnică recomandată). Varza este bogată în vitaminele A, C și K. Varza Kale conține 80,4 mg de vitamina C. Pe lângă toate acestea, această legumă are o doză considerabilă de minerale și acizi grași.

Broccoli

Un pumn de buchetețe de broccoli are 132 mg de vitamina C, fibre și doar 30 de calorii. Studii recente arată că această legumă previne apariția cancerului.

eeeeArdeii iuți

O jumătate de cană de ardei iute tocat sau cubulețe conține 107,8 mg de vitamina C. În plus, cercetătorii de la Universitatea din Buffalo au descoperit că substanța care dă iuțeala ardeilor, capsaicina, poate ajuta la ameliorarea durerilor articulare și musculare.

Papaya

Numeroase cercetări arată că papaya are numeroase beneficii: curăță sinusurile, hidratează pielea și întărește oasele. O cană cu papaya are 88,3 mg de vitamina C.

Vitamina care previne hemoroizii şi dilatarea venelor la picioare

Căpșuni

O ceașcă cu acest fructe conține 84,7 mg de vitamina C, plus o doză mare de acid folic și nutrienți care mențin sănătatea inimii. Căpșunile mai au un avantaj neașteptat: ajută la eliminarea tartrului de pe dinți.

Conopida

Fie că sunt gătite la aburi sau fierte, o cană cu buchețele de conopidă are 127,7 mg de vitamina C, 5 grame de fibre și 5 grame de proteine.

Ce vitamină îţi lipseşte în organism, dacă eşti grasă?

Ananas

Pe lângă cele 78,9 mg de vitamina C, ananasul conține bromelaină, un compus cu proprietăți enzimatice care ajută la descompunerea alimentelor și previne balonarea. Bromelaina acționează și ca antiinflamator natural, ajutându-te să te recuperezi mai repede după un efort fizic intens.

sursa

NUNTA by AURA recomandă: Ion Ţurcan – hair stylist cu destin de profesionist
Articolul anterior
Scandalul „ouălor Kinder” ia amploare! ,,Jumătate din populație făcea kindere acasă”, sunt inițiate anchete penale
Articolul următor
Alte articole interesante