Alimente pe care să nu le păstrezi niciodată în frigider

Nu toate produsele sunt bune de ţinut în frigider. Trebuie să cunoşti care alimente se păstrează mai bine la temperatura camerei decât la cea a frigiderului. Condiţiile optime de păstrare a alimentelor le asigură acestora calitatea potrivită şi nivelul adecvat de nutrienţi.

separator

 

1427896574-1427811829-wd-food-fridge-01Ceapa

Umezeala din frigider va înmuia şi va mucezi cepele. Păstrează ceapa într-un loc uscat, ferit de căldură, bine aerisit; în bordei – la distanţă de sol. Nu ţine ceapa lângă cartofi, se vor deteriora ambele mult mai repede.

Uleiul de maslinecum-alegi-cel-mai-bun-ulei-de-masline-5-lucruri-pe-care-trebuie-sa-le-cunosti_size1

Ţinut în frigider se va condensa şi va deveni solid, ca untul. Uleiul de măsline se păstrează în dulap, ferit de lumina soarelui.

IMG_3600Busuiocul

Este potrivit să păstrezi busuiocul proaspăt la temperatura camerei într-un vas cu apă, ca şi florile. În frigider se va ofeli rapid şi va absorbi mirosul alimentelor.
Miereamm_1_27087800

Se va păstra excelent, daca o ţii la temperatura camerei închisă ermetic cu un capac.

usturoiUsturoiul

Va încolţi şi se va face ,,cauciuc’’ în frigider, e posibil şi să mucezească. Este bine să îl ţii într-un loc uscat, ferit de caldură şi lumină.

 

PâineaPâinea cu banane și nuci

Pâinea păstrată în frigider se va înăspri rapid. Este mai bine să o pui în congelator sau în dulap.

avocado_fructe_12_10_2008_2_55_49_pm_3456x2304_04068200Avocado

Nu păstra fructele verzi şi tari în frigider, le poţi pune doar pe cele moi, pentru 1-2 zile. Dacă vrei să coci mai rapid un avocado, pune-l împreună cu o banană într-o pungă de hârtie întunecată.

Cartofii6410_1

Cartofii păstraţi la frigider se fac dulci şi nisipoşi, întrucât temperatura scăzută transformă rapid amidonul lor în zahăr. În schimb, îi poţi ţine într-o pungă de hârtie, într-un loc răcoros, ferit de lumină.

39fc2ed1f9cf90b9304dd87278723064Roşiile

Roşiile îşi pierd toată aroma fiind ţinute în frigider, pentru că aerul rece opreşte procesul lor natural de coacere. Temperatura scăzută a frigiderului le schimbă şi textura. Păstrează roşiile într-un loc răcoros, uscat. Evită pungile de plastic, care le poate înmuia rapid. Odată ce s-au copt, le poţi pune în frigider, dar nu le consuma reci.

BananeleBananele

Bananele trebuie păstrate întotdeauna la temperatura camerei. Altfel, se vor întuneca, dar nu-şi vor pierde gustul. Dacă sunt coapte, le poţi păstra în frigider, dar numai în pungă ermetică; coaja se va înnegri, iar gustul va rămâne acelaşi.

3874-117846-portocaleCitricele

Dacă vei consuma citricele în mai puţin de o săptămână, le poţi păstra în dulap, la temperatura camerei. În frigider vor fi valabile până la 2 săptămâni.

 

 

Fasolea păstăimini_beans-vegetables4

Păstreaz-o în pungă de plastic aerisită în frigider. Nu o spăla decât înainte de preparare.

din-dragoste-pentru-vinete-5-retete-simple-pe-care-trebuie-neaparat-sa-le-incerci_size1Vinetele

Se păstrează 1-2 zile şi la temperatura camerei.

 

 

Pepenele galben440x330_072667-pepene-galben

Se ţine la temperatura camerei până devine copt. Apoi, se pune în frigider, până la o săptămână.

pepene_verdePepenele verde

Se păstrează în cămară pentru a obţine o aromă intensă. Cercetările arată că astfel se păstrează intacţi antioxidanţii din el. Odată ce este tăiat, se păstrează în frigider 3-4 zile.

 

 

Perele pere 

Dacă nu sunt coapte de-a binelea, ţine-le la temperatura camerei. În frigider le poţi pune coapte, în pungă de plastic.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAPiersicile, prunele, caisele

Se păstrează la temperatura camerei până se coc, după care se pun în frigider. Se spală doar înainte de a le consuma.

 

Pentru a organiza corect regimul alimentar este important să cunoști compoziţia şi conţinutul caloric al alimentelor consumate. În plus, atunci când dorești să slăbești sau să-ți menții greutatea corporală, trebuie să fii atentă la numărul de calorii consumate. Vezi câte calorii conţin alimentele – Calculator calorii.

Fiica Victoriei Beckham învaţă să conducă bicicleta pe două roţi la trei ani!
Articolul anterior
Valorează milioane de dolari! Cele mai scumpe bijuterii din lume
Articolul următor
Alte articole interesante