Alimentele care îmbunătățesc memoria

Uneori uităm unde am pus diverse obiecte, ne amintim cu greu numele unei persoane din trecut, ne irită faptul că nu mai știm cum se numește cartea pe care am citit-o cândva și tot așa. Desigur, este absolut normal să uităm unele informații din trecut, dacă se întâmplă însă frecvent, acest lucru trebuie să ne alarmeze.

separator
Alimentele care îmbunătățesc memoria

O boală din ce în ce mai întâlnită printre vârstnici, care afectează creierul, este Alzheimer. Iar primele simptome sunt: lipsurile de memorie și probleme în a găsi cuvintele potrivite ca să ne exprimăm. Pe măsură ce boala progresează persoanele afectate încep să uite chiar și cele mai elementare lucruri: cum să folosească telecomanda, numele propriu etc.

Cercetătorii nu au găsit un tratament împotriva demenței, de aceea trebuie să ne îngrijim de tineri. O alimentație sănătoasă scade riscul de îmbolnăvire. Iată câteva alimente care îmbunătățesc memoria:

vitamina-e-alimenteAlimente bogate în vitamina E – sunt un pansamente sănătos pentru creier. Vitamina E este un antioxidant puternic care ajută la protejarea neuronilor sau celulelor nervoase, deoarece în boala Alzheimer neuronii încep să moară. Alimentele bogate în vitamina E sunt uleiurile vegetale, semințele, nucile, arahidele și cerealele integrale.

atentie-la-ce-peste-cumperi-de-la-supermarket-ce-specie-congelata-s-a-dovedit-a-fi-infestata-cu-un-parazit_size1Peștele conțin o substanță foarte importantă pentru funcționarea normală a neuronilor. Este bogat în acizi grași omega-3 care protejează și sistemul cardiovascular.

646x404Legume cu frunze verzi (varza, spanacul, broccoli, salata) – conțin vitamina E și acid folic care protejează creierul prin scăderea nivelului de himocistină în sânge (atunci când este ridicat poate declanșa moartea celulelor nervoase sau apariția bolilor de inimă).

Exercițiile fizice – cercetările sugerează că practicarea exercițiilor fizice regulate elimină stresul (un factor important care cauzează boala Alzheimer), protejează inima, îmbunătățește memoria, oxigenează creierul etc.

De aceea, protejează-te din timp, de ceea ce nu poți trata mai târziu!

Text: Snejana Țugui

Vera Terentiev, în prima ședință foto cu Răzvănel în brațe!
Articolul anterior
Primele poze cu băieţelul Annei Lesko
Articolul următor
Alte articole interesante