Alimentul care nu trebuie să-ţi lipsească din salată, elimină toxinele şi regenerează ficatul!

Este cel mai mult folosit în salate şi în calitate de condiment la gătit. Acesta posedă activitate antimicrobiană şi enzimatică, contribuie la stimularea funcţiei organelor digestive, a ficatului; este un reglator hormonal şi exercită totodată un efect detoxifiant şi hipolipemiant la nivelul sângelui.

separator

ridichinegre_1331239100_08132900

Ridichea neagră este bogată în vitamina C, kaliu, magneziu, fier şi calciu şi te poate ajuta la combaterea efectelor exceselor alimentare într-un mod natural. Datorită conţinutului de fibre şi apă, ridichea neagră favorizează tranzitul intestinal şi elimină constipaţiile. Ridichea neagră mai este folosită în tulburări hepatice şi biliare.

Nu în ultimul rând,  graţie vitaminei C şi antioxidanţilor, ridichea neagră manifestă un efect antibacterian, fiind un remediu natural eficient în tratarea tusei.

Rețete de salate cu ridiche… Ție care îți place?

Ridichea neagră este consumată crudă în salată, cu ulei şi seminţe oleaginoase, fiind o garnitură perfectă pentru alimentele cu textură fragedă sau un pic grasă, cum ar fi peştele gras, carnea de gâscă, raţă sau porc, avocado, ficat de pasăre.Collage

În India, ridichea neagră este utilizată ca remediu natural pentru curăţarea ficatului, iar chinezii o folosesc pentru a fortifia sănătatea plămânilor.

Un studiu publicat în 2012, în Journal of Biomedicine and Biotechnology, raportează că sucul de ridiche neagră previne formarea calculilor biliari, scade nivelul colesterolului şi trigliceridelor în sânge. Ridichile conţin kaliu, manifestă acţiune diuretică şi scad concentraţia de calciu în urină, fapt ce ajută la prevenirea formării pietrelor la rinichi şi vezica biliară şi acumularea toxinelor în organism.

Ficatul este organul responsabil pentru curăţarea sângelui, detoxifierea de chimicale şi medicamente, participă la excreţia bilei şi sinteza unor proteine importante folosite de către organism. Ficatul poate fi afectat de către obezitate, alcool, infecții, substanţe chimice din alimente contaminate şi mediu.

Greşeli dietetice care înfurie hemoroizii

Ridichea neagră este o sursă bogată de glucozinolaţi şi enzima mirosinaza. Un studiu a raportat în 2007, în Journal of Agricultural and Food Chemistry, că sucul de ridiche este capabil să reducă riscul de cancer prin activizarea enzimelor de detoxifiere. Un alt studiu, publicat în 2012 , în revista Nutrition and Cancer, a cercetat efectele protectoare ale ridichii negre asupra celulelor măduvei osoase.

Extractul de ridiche neagră manifestă acţiune protectoare asupra celulelor mucoasei intestinului gros în cazul unei diete încărcate în grăsimi, a constatat o altă cercetare publicată în revista Phytotherapy Research, în noiembrie 2002.

Conţinutul în rafanină din ridichea neagră ajută la menţinerea echilibrului nivelului de hormoni tiroidieni. În Rusia, ridichea neagră a fost utilizată mult timp ca tratament pentru problemele hormonale ale glandei tiroide.

Consumul de ridiche neagră previne şi tratează infecţiile virale respiratorii; aceasta ajută mucoasa tractului respirator să lupte cu virusurile, exercită acţiune antibacteriană şi antivirală; vitamina C din ridichea neagră oferă proprietăți imunostimulatoare. În acelaşi timp, persoanele care suferă de inflamaţia mucoasei stomacului, hipersecreţie acidă gastrică, ar trebui să manifeste prudenţă faţă de consumul de ridiche neagră, datorită acţiunii ei iritative.

Adela Popescu se laudă cu burtica proeminentă!
Articolul anterior
Adrian Ursu a fost mințit de un vânzător de înghețată!
Articolul următor
Alte articole interesante