Arzi mai multe grăsimi dacă faci sport pe stomacul gol?

Pornind de la premisa că înfometarea este periculoasă şi nu trebuie luată în calcul în nicio situaţie, sportul pe stomacul gol nu este recomandat.

separator
Velicoglo Natalia_Bio-Shape (3)
Natalia Velicoglo,
instructor Unica Sport

Studiile au demonstrat faptul că ardem aceeaşi cantitate de grăsime, indiferent dacă mănâncăm sau nu înainte de antrenament. Doar că atunci când nu mâncăm randamentul efortului fizic este mai mic, pentru că organismul nu are destulă energie pentru a efectua calitativ exerciţiile. Sau chiar pot să simţi o stare de leşin. 

Ideal este să mănânci cu două ore înainte antrenament glucide, cum ar fi: fructe sau terci de ovăs. Astfel, organismul va avea destulă energie (suficient glicogen în muşchi) pentru a rezista tot antrenamentul.

img_617392_thumbs_600x400_60661897

În plus, dacă îţi doreşti să slăbeşti, atunci e bine să nu consumi nimic încă două ore după antrenament după metoda Unica. În acest caz, s-ar putea să nu rezişti tentaţiilor şi să consumi alimente. Iar acest lucru va opri procesul de scindare a grăsimilor. Ceea ce înseamnă, că în cel mai bun caz, îţi vei menţine greutate sau dacă consumi proteine vei creşte masa musculară.

Amintim că după cele două ore de la antrenament e bine să consumi glucide bogate în fibre, cum ar fi legumele.

O prezentatoare din Rusia își înșeală soțul
Articolul anterior
Cum poţi preveni caria de biberon la bebeluşi
Articolul următor
Alte articole interesante