Avocado şi lămâie, o combinaţie perfectă în cura de slăbire

Despre avocado şi lămâie, luate în parte, se ştie că sunt fructe cu beneficii majore pentru sănătate, dar împreună sunt o adevărată combinaţie explozivă cu avantaje uimitoare pentru organism.

separator
avocado-lamaieCe conţine avocado?

În 150 g de fruct se conțin circa 230 de kcal, 3 g de proteine, 12 g de carbohidraţi şi 21 g de grăsimi. Un fruct întreg, de dimensiune medie, conţine 10 g de fibre (40% din necesarul zilnic), vitamina K (43% din doza zilnică) şi vitamina B6. Un avocado conţine și 14 mg de vitamina C, 700 mg de potasiu şi 0,18 g de acizi grași Omega 3 şi 2,44 g de acizi grași Omega 6.

Ce conţine o lămâie?

Lămâia are 15 kcal, 0,24 g proteine, 5,27 g de carbohidraţi şi 0,29 g de fibre. Deşi este foarte acră, lămâia are și 1,56 g zahăr. La capitolul vitamine, o lămâie asigură 29% din necesarul zilnic de vitamina C şi aproape 7% din necesarul de vitamina A. Este plină de minerale importante: calciu, cupru, fier, magneziu (în cantităţi importante, chiar), fosfor, seleniu şi zinc.

Daca tragi linie şi aduni se constată că ce nu conţine un fruct, conţine din belşug celălalt. Avocado şi lămâia fac un tandem caloric ideal, pentru un aport de vitamine şi minerale major. Dacă consumi impreuna avocado şi lămâie ai un medicament şi un tonic pentru ficat, piele, vasele de sânge, dar și un aliat imbatabil în cura de slăbire.

Avocado şi lămâia, parteneri în cura de slăbire

Avocado poate fi pregătit în numeroase feluri, conţine o varietate de nutrienţi şi este foarte saţios, toate acestea sunt avantajele alimentelor benefice în cura de slăbire. Cel mai rapid este să-l savurezi ca atare ori într-un shake energizant, împreună cu banane ori legume verzi. Eficienţa lui creşte de două ori dacă este combinat cu suc proaspăt de lămâie. Vitamina C şi Omega-3 ajută la arderea grăsimilor şi eliminarea celulitei.

СнимокCele două fructe susţin și sinteza şi regenerarea colagenului pielii, iar masca cu pasta de avocado şi lămâie aplicată ca atare pe faţă are efect puternic hidratant şi antioxidant, cu rol anti-îmbătrânire.

Sursa

Cea mai bună mască naturală cu efect de lifting
Articolul anterior
Cum să asimilezi mai mult calciu, fier şi magneziu din fasole? Sfatul unui cercetător
Articolul următor
Alte articole interesante