Beneficiile alimentelor de culoare violet: e uimitor ce se întâmplă în organismul tău atunci când le consumi!

Potrivit oamenilor de știință: cu cât este mai închisă culoarea alimentelor, cu atât este mai mare nivelul de antioxidanți benefici pe care îi conțin. Mai pe înțelesul fiecăruia, antioxidanții funcționează precum o soluție specială de curățare a ruginii, prin urmare au capacitatea de a menține tinerețea organismului cât mai mult timp. Motivele pentru a introduce în dietă alimentele de culoare mov sunt nenumărate. Trebuie să le cunoști!

separator
beneficii-ale-alimentelor-purpurii

Alimentele purpurii cum ar fi: strugurii, varza violet, prunele, vinetele, ceapa mov, smochinele, murele, afinele, coacăzele, orezul negru sunt cunoscute pentru proprietățile lor vindecatoare.

Pigmentul violet din toate aceste fructe și legume sunt compuși flavonoizi și resveratrol, cu acțiune puternic antioxidantă. Numeroase cercetări au constatat că acest pigment, pe termen lung, ajută la scăderea valorilor tensiunii arteriale. Resveratrolul contribuie la relaxarea mușchilor pereților arteriali, îmbunătățește circulația sângelui și curăță arterele de grăsimi.

Alimentele mov au proprietăți puternice antiinflamatoare

Acestea conțin o varietate de polifenoli care reduc inflamațiile din organism și acționează ca un medicament cu acțiune antiinflamatoare (cum ar fi aspirina, ibuprofenul etc.), fie că e vorba de viroză, răceală, tuse, inflamația gâtului, articulațiilor ș.a. S-a dovedit că procesul inflamator se află la baza tuturor bolilor grave, inclusiv a bolilor de inimă și diabetului, bolilor neurologice inflamatoare, de ficat, colon și stomac.45587bbd86-fioletovye-produkty

Vindecă ulcerul

Un studiu din 2011 a constatat că antocienii din mure au redus formarea ulcerului la șobolani. Cercetătorii cred că acest lucru se datorează faptului că antioxidanții din mure împiedică oxidarea și stimulează activitatea altor antioxidanți importanți cum ar fi glutationul, care este în mod natural prezent în organism.

Tratează ficatul bolnav

Orezul negru este un excelent antioxidant care reduce deteriorarea ficatului cauzată de virusuri, alcool ori alți factori toxici.

Protejează inima

Coacăzele negre reduc colesterolul cu până la 13%. Coacăzele negre și afinele au un conținut ridicat de antocieni, care mențin sănătoase vasele de sânge.

Previn infecțiile urinare

Pentru că are un puternic efect antiinflamator și antibacterian, pigmentul violet din fructele de pădure elimină infecția și inflamația de la nivelul căilor urinare, acționând ca un ,,curățător”. Studiile au arătat că atocienii luptă împotriva bacteriilor care cauzeaza ulcerul gastric si infectiile tractului urinar.

Distrug celulele canceroase

Resveratrolul inhibă răspândirea cancerului colorectal. Studiile au arătat că resveratorul, în condiții de laborator, a distrus celulele tumorale în cazurile cancerului de prostată, de sân, piele, plămân, ficat și sânge.

Prin urmare, există suficiente motive să incluzi alimentele de culoare mov în dietă, dar și să le folosești în calitate de ,,medicament”, atunci când este cazul, alături de celelalte remedii prescrise de către medic. Trebuie să știi că natura posedă proprietăți magice de vindecare!

Atenționare! Poliția face recomandări pentru a evita pericolul de înec în bazinele acvatice
Articolul anterior
O veste bună pentru locuitorii Capitalei! În Chișinău vor fi instalate 13 cișmele cu apă potabilă
Articolul următor
Alte articole interesante