Cu siguranţă, răspunsul tău va fi – atunci când s-a copt de-a binelea! Bananele coapte sunt mai bogate în substanţe nutritive spun cercetătorii, însă şi bananele verzi au beneficii despre care vei afla mai jos.

Oamenii de ştiinţă spun că există mai multe argumente pro şi contra pentru care este bine să mănânci atât banane coapte bine, cât şi banane verzi.
Eticheta lipită pe banane, portocale şi mere spune cât de toxice sunt!
Potrivit cercetătorilor, bananele cu pete întunecate maro pe coajă sunt mai eficiente în lupta contra cancerului. Mai mult, o banană coaptă conţine o cantitate mai mare de antioxidanți, kaliu, vitamina C și grupul de vitamine B.
Experţii japonezi au constatat că cele mai multe beneficii pentru sănătate le au bananele complet coapte. De asemenea, bananele coapte îmbunătăţesc digestia.
De fapt, s-a constatat că şi bananele verzi au beneficii:
- acestea au un efect probiotic mai bun şi ajută la funcţionarea optimă a intestinului gros;
- bananele verzi au nivel mai scăzut de zahăr, spre deosebire de bananele foarte coapte;
- pentru că au un nivel scăzut de zahăr, bananele verzi nu contribuie la stimularea apetitului, oferind un nivel mai bun şi îndelungat de saţietate.
Prin urmare, ai aflat un mic secret!
De ce NU e bine să mănânci banane la micul dejun
Bananele verzi, nu cele coapte de-a binelea, sunt potrivite pentru tine, dacă ţii un regim de slăbire ori urmăreşti să îţi menţii greutatea şi să nu adaugi kilograme în plus.
Urmăreşte video-ul pentru mai multe informaţii:
https://youtu.be/DXiHRsw9zqc