Când poţi să mănânci „ceva dulce”

Orice om poate suferi o cădere de glicemie. Aşadar, nu doar diabeticii, ci şi oamenii perfect sănătoşi pot trece printr-o stare fizică, dar şi emoţională proastă care poate fi redresată cu „ceva dulce”.

separator
mancand_ciocolata_2col_40883900

Hipoglicemia se instalează atunci când nivelul glicemiei scade sub 70 mg/dl. Poţi suferi de căderi ale nivelului glucozei în sânge dacă sari peste mese sau depui efort fizic mare. Hipoglicemia poate aparea şi în urma consumului excesiv de alcool, precum şi al intoxicării cu anumite substanţe medicamentoase, printre care se numără şi aspirina luată în doze mari.

Simptomele hipoglicemiei

Confuzia, ameţeala, starea de tremurat, durerile de cap, irascibilitatea, ritmul accelerat al bătăilor inimii, transpiraţia, slăbiciunea fizică şi anxietatea se numără printre simptomele hipoglicemiei.

Fără titlu-2-Recovered-Recovered

Cei care trec prin căderi de glicemie, trebuie să mănânce „ceva dulce”. Asta nu înseamnă neaparat zahăr, deşi şi o linguriţă de miere sau o bucată de ciocolată neagră poate redresa nivelul glucozei din sânge. Cel mai indicat este să consumi alimente ale căror nutrienţi se transformă treptat în glucoză. Spre exemplu, este recomandat consumul de proteine în momentul scăderii glicemiei. Proteinele se transformă în glucoză într-un ritm relativ lent, astfel că previne oscilaţiile bruşte ale secreţiei de insulină. Carnea slabă, peştele, nucile şi semninţele sunt recomandate în momentele de slăbiciune fizică apărută pe fondul hipoglicemiei.

Fără titlu-2-Recovered-Recovered

Produsele din cereale integrale sunt, la rândul lor, recomandate în momentul scăderii nivelui glucozei în sânge.  Totodată, fructele şi legumele sunt recomandate în combaterea consecinţelor hipoglicemiei, cele mai bune fiind merele, portocalele, afinele, bananele, precum şi morcovii, fasolea şi mazarea.

Toate acestea sunt, în mare, produse alimentare cu absorbţie lentă a glucozei, recomandate în cazurile de hipoglicemie uşoară.
Atunci caând simptomele sunt puternice, trebuie apelat la produse cu absorbţie rapidă. Practic, un hipoglicemic care abia se mai ţine pe picioare, este cuprins de transpiraţie şi simte că-i iese inima din piept are nevoie urgentă de 15 grame de glucide rapid absorbabile, cum ar fi 2-3 lingurite de zahar topite în apă sau 200 de militri de suc cu zahăr sau miere.

Sursa

George Clooney divorțează după ce a fost prins cu amanta
Articolul anterior
Mameloanele nu se spală cu săpun în timpul sarcinii
Articolul următor
Alte articole interesante