Căpşunile, un pericol pentru sănătate! Află motivul

Căpșunile sunt fructele bogate în vitamine şi substanţe antioxidante, preferate de către mulţi în acest sezon. Deşi sunt arătoase, de o culoare intensă şi suculente, nimeni nu se gândeşte că fructele crescute în condiţii nenaturale sunt de fapt o bombă de chimicale. Cercetările arată că la cultivarea căpşunilor în condiţii industriale se foloseşte o cantitate foarte mare de pesticide.

separator

tttttttt

Căpşunile se află chiar în fruntea listei. Studiul organizat de Environmental Working Group (EWG) se bazează pe testele realizate pe mai mult de 35.000 de soiuri de fructe și legume. Aceste analize au fost susținute și de Departamentul de Agricultură din Statele Unite.

Merele ocupă al doilea loc în topul celor mai periculoase fructe și legume. Ele sunt urmate de nectarine, piersici, țelină, struguri, cireșe, spanac, roșii cherry, castraveți și ardei iuți.

Topul celor mai periculoase fructe şi legume cu un conţinut alarmant de pesticide

Căpșunile ocupă locul fruntaș în privința pesticidelor. Potrivit rezultatelor obținute, aproape 98% dintre căpșunile testate au diferite tipuri de pesticide în compoziția lor, astfel că puține fructe pot fi consumate sigur. Agricultura industrială utilizează des produse chimice, pentru a ține la distanță dăunătorii, dar și buruienile. Din păcate, căpşunile, care nu crescute în condiţii ecologice, absorb cu uşurinţă aceste chimicale.

În Statele Unite, dar şi în Europa, căpşunile sunt un fruct cultivat intens de către producători, pe lanuri de mii de hectare.

sursa

Reacţia acestei mame imediat după naşterea copilului a impresionat internauţii! Dar, ce a surprins-o pe femeie?
Articolul anterior
O boală mortală ar putea lovi Europa din plin
Articolul următor
Alte articole interesante