Care este motivul pentru care alimentele procesate cresc alarmant riscul de cancer?

Alimentele procesate pe lângă faptul că ne îngrașă, cresc și riscul de cancer.

separator

Cercetătorii au evaluat zilnic mesele ale aproape 105.000 de participanți, în cadrul unui studiu derulat pe parcursul a opt ani. Aceștia au descoperit că 10% din caloriile zilnice totale ale participanților proveneau din alimente procesate, provocând o creștere cu 12% a riscului de cancer. Riscul crescut de cancer a fost atribuit lipsei de nutrienți adecvați din produsele alimentare nesănătoase, precum și de ingredientele prezente în unele dintre alimente, care cauzează apariția cancerului.

Ce alimente procesate și industrii ar trebui să eviți?

Bomboanele și prăjiturile sunt doar două dintre exemplele de alimente foarte prelucrate, care pot crește riscul de cancer. Însă există o listă lungă, care include sucuri și băuturi îndulcite, produse din carne care au fost modificate cu nitrați sau alți conservanți, tăiței și supe instant și mâncăruri care pot sta în congelator chiar și câțiva ani. Alimentele procesate includ, de asemenea, produse care sunt în mare parte sau complet făcute din grăsimi, uleiuri și zaharuri. Există, de asemenea, produse alimentare obținute din uleiuri hidrogenate, amidon modificat și alte substanțe care pot fi comestibile din punct de vedere tehnic, dar nu sunt destinate consumului ca produse alimentare.

Aceste produse conțin adesea aditivi cosmetici, cum ar fi culori artificiale, emulsifianți, agenți de aromatizare, substanțe care rețin umiditatea și îndulcitori artificiali.

Acești aditivi fac ca alimentele procesate să arate, să miroasă și să să aibă gust de alimente proaspete sau alimente preparate minim. De asemenea, ajută la ascunderea oricărei probleme a produsului final.

Dacă produsele alimentare au trecut prin reacții cu hidrogen sau apă, au fost prăjite ca parte a pre-procesării, remodelate sau au trecut prin alte procese industriale, acestea vor fi considerate alimente procesate.

Cum să alegi alimentele sănătoase?

În primul rând, trebuie să alegi întotdeauna alimentele proaspete, naturale și reale.

De asemenea, nu alege tipurile de alimente care au o viață lungă pe raft.

Verifică și lista ingredientelor unui produs. Dacă acesta conține ingrediente cu nume pe care nici măcar nu le poți pronunața, este vorba probabil despre ingrediente sintetice.

Alimentele procesate sunt făcute pentru a da dependență. De aceea sunt ieftine, ușor de găsit și de obținut și îi fac pe oameni să fie dependenți de ele. Ca toate obiceiurile și dependențele, pofta pentru alimentele procesate poate fi exclusă din viața ta. Refuză alimentele procesate, învață cum să prepari mese simple și sănătoase și mănâncă alimente organice.

Sursa

Ingredientul care se găsește în multe produse populare și poate provoca probleme de sănătate

Zahărul, grăsimile, sarea sunt cele mai cunoscute ingrediente ce ne pot pune sănătatea în pericol. Cu toate acestea, există și unele ingrediente ce pot avea consecințe grave pentru organismul nostru, dar ce nu sunt cunoscute pentru publicul larg. Iar un astfel de produs este extrem de comun în multe produse populare, scrie click.ro.

Un studiu publicat în European Heart Journal explică faptul că acest ingredient ne poate provoca un accident vascular cerebral, cât și atac de cord. Mai precis, este vorba despre Xylitol, un îndulcitor care poate crește coagularea sângelui. El poate crește riscul de a ne confrunta cu anumite complicații periculoase, iar în cele mai extreme cazuri, poate duce chiar și la deces.

Xylitol este un nume pe care poate că nu mulți dintre noi l-au auzit până acum, însă ingredientul este destul de comun, în o mulțime de produse. El este un alcool de zahăr, utilizat ca aditiv, datorită faptului că are cu 40% mai puține calorii decât zahărul normal. În ce privește produsele în care găsim Xylitol, este vorba despre guma de mestecat fără zahăr, produse de patiserie și chiar și bomboane.

Din păcate, el mai poate fi găsit și în pasta de dinți, în jeleuri, ori în diferite drajeuri. Datorită popularității sale, în timp, ajungem să consumăm acest ingredient în cantități destul de mari. Experții avertizează că acest îndulcitor este legat de un risc ridicat de atac de cord, cât și accident vascular cerebral.

Adevărul despre carnea de pui din magazine. Mulți oameni o spală înainte de a o prepara

Adevărul despre carnea de pui! Mulți oameni spală puiul înainte de a-l prepara. Dar, spune Departamentul Agriculturii din Statele Unite, acest obicei nu este unul sănătos. Pentru că puiul crud poate provoca boli transmise de alimente, în special E coli, când este consumat fără a fi bine gătit, spălarea sa, înainte de a fi gătit, poate crește riscurile, potrivit CNET citată de studio-l.online.

USDA sugerează că spălarea puiului poate crește riscul de boli de origine alimentară prin contaminare încrucișată. Dar, doar pentru că spălarea puiului înainte de a-l găti nu este recomandată, nu înseamnă că nu trebuie spălat atunci când manipulați și pregătiți carnea de pasăre.

Asigurați-vă că vă spălați bine mâinile atât înainte, cât și după ce atingeți puiul crud. Este bine speli carnea de pui înainte de a o găti? Singurul caz în care ar trebui să spălați carnea de pui, înainte de a o găti, este dacă există o substanță străină pe aceasta, cum ar fi ambalajul sau alte alimente din frigider sau chiar din punga în care a fost ambalat. În caz contrar, puiul proaspăt nu trebuie spălat înainte de a fi gătit. Dacă observați un miros urât sau o decolorare, puiul este stricat și nu ar mai trebui să-l pregătiți. Astfel crește riscul de E.coli Deși această tulpină de E. coli a evoluat pentru a rezista celor mai comune terapii cu antibiotice, echipa de la UC Boulder a reușit să țintească cu succes bacteriile cu puncte cuantice. Când clătiți sau spălați puiul, creșteți șansele de a stropi zeama plină de bacterii pe blat sau pe alte alimente. Gătitul este singura modalitate de a vă asigura că bacteriile sunt ucise.

Prin urmare, spălarea cărnii va irosi timp, energie și apă fierbinte. Contaminarea încrucișată are loc adesea în timpul pregătirii alimentelor, dar odată ce carnea ajunge în tigaie, pe grătar sau în cuptorul și este gătită la o temperatură sigură de 160 de grade F, orice bacterie dăunătoare este de obicei ucisă.

Fixați un anumit sertar în frigider pentru carnea crudă, astfel încât alimentele să rămână proaspete mai mult timp. Partea din spate a frigiderului rămâne rece. Este important să păstrați puiul crud la 40 de grade F sau mai puțin și să evitați să-l puneți în partea din față a frigiderului, unde există mai multe fluctuații de temperatură. Și trebuie preparată termic foarte bine Singura modalitate eficientă de a scăpa de bacterii este să gătiți cât mai bine carnea de pui, iar regula se aplică și la pește și la alte tipuri de carne. Bacteria E.coli din carne provoacă sute de mii de infecții ale tractului urinar în Statele Unite, arată un studiu publicat de Universitatea George Washington. Se pare că peste 80% dintre infecțiile urinare sunt cauzate de E.coli, iar 8% dintre aceste infecții sunt cauzate de carne, potrivit cercetării. Studiul a analizat 1.188 de mostre de E.coli de la oameni și 1.923 de mostre din carne, inclusiv pui, curcan și porc în Arizona, și a estimat, pentru prima dată, că tulpinile de E.coli pot cauza până la 640.000 de toxiinfecții alimentare în fiecare an.

Un alt sfat important este să nu așezați niciodată alimente gătite sau produse proaspete pe o farfurie, un tocător sau pe altă suprafață pe care s-a aflat un pui crud. După prepararea puiului și înainte de a pregăti alt fel de mâncare, spălați tocătorul, ustensilele și vasele cu apă fierbinte și săpun. Utilizați un termometru alimentar pentru a vă asigura că puiul este gătit la o temperatură internă sigură de 165°F. Dacă credeți că puiul de la restaurant nu este bine făcut, cereți să fie preparat cum trebuie. CDC estimează că Salmonella provoacă mai multe boli decât orice altă bacterie. Puiul este o sursă majoră a acestor boli. După cum arată datele oficiale, cel puțin un pachet din 25 de pachete de carne de pui din supermarket-uri sunt contaminate cu Salmonella.

Alertă alimentară în UE, după ce autoritățile au descoperit că un aliment foarte consumat este contaminat cu mercur

Alertă alimentară în Uniunea Europeană după ce autoritățile au descoperit că un aliment foarte consumat este contaminat cu mercur. Este vorba despre tonul din conserve, scrie evz.ro.

Conservele de ton sunt contaminate cu mercur potrivit unui raport publicat de ONG-urile Bloom și Foodwatch. Acestea solicită magazinelor și autorităților publice să ia măsuri.

Alertă alimentară în Europa

ONG-urile au realizat un studiu pe conservele de ton comercializate în cinci state europene. Acestea au lansat o alertă alimentară după ce au constatat că toate produsele analizate sunt contaminate cu această substanță nocivă. Cele două organizații au cerut autorităților să ia măsuri, inclusiv de reducere a limitelor autorizate.

„Bloom a selectat aleatoriu 148 de cutii de conserve din cinci țări europene (Franța, Germania, Marea Britanie, Spania și Italia) și le-a testat un laborator independent: 100% dintre cutii erau contaminate cu mercur”, arată investigația realizată de ONG-ul Bloom, potrivit AFP.

Organizația atrage atenția că mai mult de jumătate din conservele de ton conțin mercur peste limita maximă stabilită pentru alte specii de pește, respectiv 0,3 mg/kg. În mod normal, limitele sunt stabilite la 1 mg/kg pentru greutatea materiei prime proaspete. Însă reglementările nu spun nimic despre cantitatea de mercur din conserve. În acest context studiul ar trebui să pună autoritățile în alertă.

„Nivelurile maxime de mercur în ton în vigoare în prezent în Europa au fost stabilite pe baza nivelului de contaminare constatat în ton și nu pe baza pericolului pe care mercurul îl reprezintă pentru sănătatea umană, pentru a asigura vânzarea a 95% din ton”, afirmă sursa citată.

Cele două ONG-uri care au lansat această alertă atrag atenția asupra pericolului pentru sănătatea umană. Tonul este una dintre speciile cele mai contaminate. Acest pește are o toleranță maximă admisă la mercur de trei ori mai mare decât cea a speciilor cele mai puțin contaminate. Astfel, pentru cele două ONG-uri nu există motive care să justifice aceast toleranță.

Mercurul este prezent în special în depozitele atmosferice provenite de la centralele pe cărbune. Substanța este clasificată de Organizația Mondială a Sănătății (OMS) drept una dintre cele zece substanțe care prezintă mari probleme de sănătate publică. În ocean, mercurul se amestecă cu bacteriile și este transformat în metilmercur, un derivat și mai toxic.

Acest lucru ar trebui să fie suficient pentru a pune autoritățile de sănătate publică din toate statele în alertă.

Accident teribil în capitală. Două mașini, făcute zob. Foto
Articolul anterior
Doi bunici care își cresc singuri nepoții, au rămas fără casă în sâmbăta Paștelui
Articolul următor