Cât durează detoxifierea completă a organismului

Unul dintre cei mai apreciaţi doctori la nivel mondial care a reuşit prin activitatea să redea speranţă şi viaţă miilor de oameni cărora nu li se mai dădea nicio şansă este Dr. Brian Clement. Acesta a petrecut mai mult de trei decenii studiind nutrţia şi sănătatea naturală. El este absolvent atât în medicina naturopată cât şi în ştiinţe nutriţionale. Din 1980, a coordonat dezvoltarea Institutului Hippocrate şi a facilitat punerea în aplicare a unor tratamente progresive de sănătate naturale de mare succes.

separator

beneficiidetoxifiere

În urma experienţei sale vaste Brian Clement a cercetat procesele care au loc în organism în timpul detoxifierii. “De fapt, 60 la sută din deşeurile accumulate vor fi eliminate în primele şapte zile ale programului (Programul de Sănătate Hippocrates), dar vindecarea şi regenerarea completă a organismului durează 7 ani şi se împarte în următoarele etape:

În primul an şi jumătate – se produce curăţarea digestivă şi eliminarea depunerilor mari de grăsimi şi a calcificărilor.
În următoarea jumătate de an – curăţarea profundă a ţesuturilor şi a articulaţiilor.
În următorii 3 ani – curăţarea şi regenerarea structurii osoaselor, a cartilagiilor şi curăţarea în continuare a articulaţiilor.
În următoarele 15 luni – repoziţionarea şi reînnoirea organelor.
În următoarele nouă luni – curăţarea ţesutului cerebral şi curăţarea neurologică.
Reacţiile de curăţare rezultă în timp ce treci fiecare etapă, dar cu siguranţă te vei simţi tot mai bine pe măsură ce trece timpul. Datorită interacţiunii celulare, fiecare parte a corpului este reînnoită, dar totodată acest lucuru acţionează asupra întregului organismul.

Iată cum se ţine dieta “Hippocrate”:
Proteine
Sosuri fermentate, iaurt, brânzeturi şi lapte din seminţe şi nuci; seminţe, fasole şi nuci încolţite; avocado; băuturi verzi.
Alimente tranzitorii:
fasole, mazăre, linte (supe) uşor gătite; tofu, tempeh, nuci proaspete prăjite uşor şi unt de nuci, nuci şi seminţe neînmuiate.
De evitat în totalitate:
Carnea roşie, peştele, carnea de pasăre, ouăle; laptele şi brânzeturile pasteurizate ; proteinele vegetale hidrolizate, orice alte derivate din produse de origine animală.

Carbohidraţii
Chipsuri de cereale; pâine de cereale încolţite, cereale, cereale încălzite; pâini germinate de grâu, lapte de cereale; cruste din cereale încolţite; alte gustări din cereale crude sau încolţite.
Alimente tranzitorii:
Pâine (fără drojdie), biscuiţi nedospiţi; orez, grâu, mei, hrişca, orz, ovăz, mălai, bulgur, secară; toate intregrale gătite uşor; pâine de cereale încolţite; granola naturală.
De evitat în totalitate:
Toate pâinile cu drojdie şi produsele din făină, cerealele prelucrate, orezul alb, fideaua, pastele; fulgi de ovăz cu zahăr; produse de patiserie care conţin uleiuri rafinate, zahăr, făină rafinată, aditivi.

Grasimi / Uleiuri
Avocado, brânzeturi din seminţe şi nuci; unt de nuci proaspete şi crude în cantităţi mici; dressing-uri şi iaurturi vegetale din seminţe şi nuci crude şi proaspete.
Alimente tranzitorii:
Mici cantităţi de ulei de susan sau ulei de măsline rafinat în salate, unt de nuci, tahini din susan.
De evitat în totalitate:
Toate uleiurile cu excepţia celor de măsline şi susan; unturile de nuci şi arahide comerciale, unt sau smântână pasteurizată; toate produsele alimentare care conţin sau sunt gătite cu uleiuri.

Legume
Verdeţuri şi alte legume încolţite crude, cultivate ecologic, murate fără sare, uscate.
Alimente tranzitorii:
Aburite (fără ulei); gătite uşor, supe şi alte mâncăruri, bulion;
De evitat în totalitate:
Congelate; iradiate; conservate; arse, preparate cu zahăr şi / sau sare, vechi sau ofilite; murate cu sare.

Fructe
Crude şi proaspete, în sosuri, supe, salate, shake-uri, lapte, plăcinte, uscate, ne-sulfurate, ca şi gustare.
Alimente tranzitorii:
Fructe fierte sau deserturi preparate de fructe, mere coapte, fructe uscate înmuiate şi aburite, fructe aburite, sos de mere.
De evitat în totalitate:
La conservă, conservate sau prezervate cu substanţe chimice şi zahăr adăugat; uscate cu sulf (sulfiti); necoapte.

Bauturi
Suc din fructe proaspete şi sucuri de legume, apa de izvor sau apă distilată; băuturi verzi.
Alimente tranzitorii:
Sucuri de fructe naturale îmbuteliate şi sucuri de legume, ceaiuri de plante medicinale.
De evitat în totalitate:
Apa de la robinet, cafeaua, băuturile carbogazoase, băuturile alcoolice, băuturile din fructe îndulcite artificial.

Gustari
Beţisoare din legume (ţelină, morcovi), fructe proaspete, amestecuri de cereale încolţite, chips-uri de cereale, suc proaspăt, fructe uscate şi nuci; brânză din seminţe;
Alimente tranzitorii:
Turte de orez; granola naturală, biscuiţi nedospiţi; amestecuri de nuci, seminţe, sushi de orez; mere coapte, sucuri îmbuteliate, floricele de porumb (fara ulei sau unt), ceai de plante, bomboane de sirop de orez.
De evitat în totalitate:
Gustări naturale şi nenaturale de tip junk-food; gustări comerciale de genul “de sănătate”, snacks-uri alimentare; băuturile carbogazoase; bomboanele şi alte dulciuri comerciale.

Condimente
Miere crudă nefiltrată, polenul de albine, fructe proaspete, fructe uscate, miso, tamari, sare vegetală, praf de alge, sauerkraut, lămâi, suc de lămâie, ierburi proaspete şi uscate.
Alimente tranzitorii:
Miere pasteurizată, sirop de arţar, malt de orz, sirop de orez; sorg; oţet de cidru de mere, sare de mare, usturoi, ceapă, ardei iute, condimente de chili, enzime sub forma de praf de legume; vin natural pentru gătit.
De evitat în totalitate:
Produsele care conţin aditivi, inclusiv: zahăr, melasa, sirop de trestie de zahăr, dextroza (glucoza), fructoză, sare, sare iodată, oţet, piper, glutamat monosodic (MSG), uleiuri, ouă, coloranţi, conservanţi.

Sursa

O insectă „crocantă” revoluționează meniurile restaurantelor de lux. Noua salată servită clienților

Restaurantele de „lux” din mai multe state au început să le ofere clienților feluri de mâncare pe bază de insecte, considerate comestibile. Spre exemplu, un local frecventat de oamenii cu gusturi fine din New Orleans au avut parte de o altfel de salată: cu cicade(n.r. insecte care se mai numesc „greieri de copaci”), scrie evz.ro.

Cicadele(n.r. insecte care trăiesc sub pământ) au devenit „delicii alternative” în  Cartierul Francez precum Antoine’s și Brennan’s, Audubon Insectarium din New Orleans. Localul este cunoscut  pentru felurile de mâncare care conțin viermi(n.r. considerați comestibili)  prăjiți cu chili și greieri crocanți, cu sos de  caju, sunt piese de bază în meniu.

Potrivit sursei citate, unul dintre felurile de mâncare care conține cicade conține:  salată verde cu mere, migdale, afine  sos de muștar și de soia.

Felul de mâncare care conține insecte este, însă, popular și în Europa.

Uniunea Europeană  a aprobat în ianuarie 2023 mai multe produse derivate din insecte pentru consumul uman, precum și al patrulea tip de insectă ca fiind comestibilă(n.r. greieri)

Oficialii Uniunii Europene susțin că insectele vor fi o alternativă în criza alimentară care se prefigurează.

„Insectele vor juca un rol principal în abordarea numeroaselor probleme cu care ne confruntăm în prezent și ne vom confrunta și în viitor. Este vorba, printre altele, de creșterea costului proteinelor animale, insecuritatea alimentară, presiunile asupra mediului, creșterea populației și creșterea constantă a cererii de proteine în rândul claselor de mijloc. 

Insectele se găsesc în abundență peste tot în lume. Sunt bogate în proteine și reprezintă mai puțin de 1 % din amprenta de carbon a animalelor. Sunt alternativa alimentară ideală care facilitează trecerea la o alimentație sănătoasă și durabilă și contribuie în mod pozitiv nu numai la sănătatea noastră, ci și la cea a mediului și, prin urmare, a viitorului nostru”, motivează Comisia Europeană.


Dacă vrei și TU să abordezi un stil de viață sănătos, solicită o consultație gratuită cu un specialist care să te ajute să faci corect pașii. Nu ezita, accesează Centrul Online de Nutriție și Sport al Galinei Tomaț, din orice colț al lumii, pentru a găsi răspuns la orice întrebare și a primi ghidare corectă!

Alertă OMS! Virusul gripei aviare, acum și în lapte

O declarație recentă a Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) a tras un semnal de alarmă exprimând  „o mare îngrijorare” cu privire la numărul tot mai mare de cazuri de gripă aviară la oameni, scrie doctorulzilei.ro.

De asemenea, organizația a anunțat vineri că virusul a fost găsit în laptele crud. Dr. Jeremy Farrar, om de știință șef la OMS, a remarcat că gripa aviară, numită și H5N1, a avut o rată de mortalitate „extrem de mare” în rândul celor care au fost infectați în întreaga lume.

OMS, semnal de alarmă: Virusul gripei aviare se găsește acum în lapte. „E o mare îngrijorare”

Nu a avut loc nicio transmitere de la om la om a bolii.

„Marea îngrijorare, desigur, este că  virusul acum evoluează și dezvoltă capacitatea de a infecta oamenii. Și apoi critic, capacitatea de a trece de la transmiterea de la om la om”, a avertizat Farrar.

OMS a avertizat în continuare că virusul a fost găsit în laptele crud.

Oficialii au spus că consumul de lapte pasteurizat este încă sigur. Dr. Wenqing Zhang, care conduce programul global de gripă al OMS, a spus că virusul a fost identificat într-o „concentrație foarte mare de virus în laptele crud” de la vacile infectate.

Cercetătorii încă încearcă să determine cât timp poate supraviețui virusul în lapte.

În general, nu este indicat niciodată consumul de lapte crud, deoarece poate transporta alți contaminanți, cum ar fi salmonella, listeria și E. coli. Zhang a reiterat, de asemenea, cazurile care au fost identificate în SUA și în Europa au fost relativ ușoare.

Acesta nu este primul avertisment privind o potențială pandemie de gripă aviară. La începutul acestei luni, oamenii de știință au tras un semnal de alarmă că o astfel de pandemie ar putea fi „de 100 de ori mai rea decât COVID”.

„Acest virus a fost în fruntea listei pandemice de mulți, mulți ani și probabil decenii”, a spus dr. Suresh Kuchipudi, cercetător al gripei aviare din Pittsburgh, potrivit Daily Mail. Singura speranță, au continuat oficialii, este că virusul va fi mai puțin mortal la oameni decât la păsări.

Adevărul despre postul intermitent! Tot mai mulți oameni îl urmează

Postul intermitent este urmat de tot mai mulți oameni. Majoritatea dintre aceștia spun că efectele sunt vizibile după doar câteva zile. Acest tip de dietă presupune o pauză alimentară de 6,8 sau chiar 12 ore între mese. Mihaela Bilic susține că metoda este una sănătoasă și ar trebui adoptată de toate persoanele care duc o luptă cu kilogramele în plus, scrie evz.ro.

Rețelele de socializare sunt pline de mărturii ale celor care au reușit să slăbească prin această metodă. Cu toate că este combătută de mulți specialiști, Mihaela Bilic susține că postul intermitent este de un real ajutor pentru cei care vor să piardă în greutate.

„Tot suntem în post și cuvântul acesta este din nou la modă, iar eu nu pot decât să le mulțumesc americanilor că au inventat noțiunea de post intermitent, sună așa, foarte științific. Că dacă îi spuneai omului să facă foamea și să sară peste mese, era nasol, părea că tu ești de la țară și nepregătit. Iată, însă, cu o titulatură de asta elevată, parcă altfel facem foamea. La capitolul post intermitent se fac o mulțime de greșeli; avem impresia că nu mâncăm-nu mâncăm, dar și când mâncăm, mâncăm tot frigiderul. ”, a explicat nutriționistul.

Rezultate impresionante

Medicul nutriționist susține că postul intermitent nu este benefic doar pentru slăbire, ci și pentru un organism sănătos. Pauzele dintre mese vor da timp organismului să se regleze, iar metoda va proteja ficatul, spune specialistul.

„De ce este de bine să mâncăm mai rar? Culmea, nu doar pentru siluetă, ci și pentru sănătate. Ei bine, avem grijă de ficatul nostru e fantastic ce uzină de metabolizare este, aș spune că este organul central. OK, inima pompează sângele, dar fără ficat nu am avea glicemie, nu am avea acel carburant care circulă prin sânge și care hrănește toate celulele. Multă lume crede că acest carburant, carbohidrații, îi luăm din alimentație; noi trebui să știm însă că ficatul este și un rezervor de glucoză și el știe, din grăsime, din proteine, să facă glucoză.”, a mai spus aceasta.

În mediul online există și mărturii ale unor persoane care au ținut post negru timp de 40 de zile. În această perioadă, acestea au consumat doar lichide. Pe lâng rezultatele vizibile, aceștia au declarat că sunt plini de energie, iar tonusul li s-a îmbunătățit substanțial. Mihaela Bilic susține că organismul poate rezista unui astfel de program, care nu ar fi greșit dacă ar fi parcurs sub îndrumarea unui specialist.

„Deci noi nu avem niciun risc să nu mâncăm, și nu o zi, două, trei, putem să nu mâncăm 40 de zile. Sunt medici nutriționiști care au consumat doar lichide, sub control medical, și au văzut că 40 de zile fără mâncare nu este nimic dramatic.”, a mai spus medicul nutriționist.

Dacă vrei și TU să abordezi un stil de viață sănătos, solicită o consultație gratuită cu un specialist care să te ajute să faci corect pașii. Nu ezita, accesează Centrul Online de Nutriție și Sport al Galinei Tomaț, din orice colț al lumii, pentru a găsi răspuns la orice întrebare și a primi ghidare corectă!

Cinci exerciții pentru fese și coapse de la Vera Brejneva!
Articolul anterior
Copiii născuți la Medpark și prietenii lor au sărbătorit „Medpark Baby Fest 2015”
Articolul următor