Cât timp după Paște pot fi mâncate ouăle înroșite

Cu siguranţă o parte dintre noi mai au câteva ouă roşii de la Paşte. Nutriţioniştii ne recomandă să avem grijă la câte zile de la fierbere le consumăm deoarece ne putem pune sănătate în pericol.

separator

oua

Ouăle proaspete pot fi păstrate în frigider chiar şi până la cinci săptămâni. Nutriţioniştii spun că termenul de valabilitate scade considerabil în cazul ouălor ce au fost fierte. Astfel, ele nu ar trebui păstrate mai mult de şapte zile în frigider. În cazul în care aţi înroşit ouăle în Joia Mare şi încă nu le-aţi terminat, ei bine e cazul să le aruncaţi deoarece ricaţi să vă puneţi sănătate în pericol, informează Digi 24.

În cazul în care coaja ouălor este înlăturată după fierbere, acestea rezistă în jur de cinci zile tot în frigider. Această recomandare este demnă de luat în seamă mai ales în preajma sărbătorilor pascale, când tindem să păstrăm o perioadă lungă ouăle fierte, cu coaja vopsită, în frigider sau în afara lui.

Deşi aspectul lor nu se modifică, ouăle fierte nu rezistă atât de mult ca cele proaspete pentru că, prin gătire, stratul natural protector al acestora, care se găseşte la suprafaţa cojii, se dizolvă. Fără acest strat, porii din coaja ouălor se deschid, iar bacteriile contaminează produsul mai uşor.

Vezi care sunt localitățile care vor rămâne fără lumină de la o luni
Articolul anterior
Lenuța Burghilă a sărbătorit Paștele în Los Angeles, alături de nepoțele!
Articolul următor
Alte articole interesante