Ce alimente să consumi în funcție de tipul tău de ten

Orice doamnă și domnișoară își dorește să aibă o piele impecabilă. Câteva schimbări în alimentație te pot ajuta să obții un ten fără imperfecțiuni și strălucitor. Trebuie doar să știi ce să mănânci în funcție de tipul tău de ten.

separator
prelalimente


Tenul cu pete pigmentare
Potrivit experților, aceste pete pigmentare pot să apară din cauza unei deficiențe de vitamine, în special vitamina B12. Produsele animale sunt cele mai bune surse de vitamina B12, însă mai există și alte alimente pe care le poți introduce în dietă în cazul în care nu ești o mare consumatoar de carne.

Ce să mănânci dacă ai tenul cu pete pigmentare
• alimente bogate în vitaminele C, E și acid elagic, cum ar fi: citrice, căpșuni, kiwi, roșii, rodii;

• știi deja că petele pigmentare se accentuează atunci când stai la soare, de aceea pe lângă crema cu factor de protecție este bine să mănânci alimente bogate în antioxidanți, cum ar fi: fructe de pădure, grepfrut, ananas, prune, varză de Bruxelles, spanac și hrișcă.

Tenul gras
Se cunoaște faptul că alimentele cu un indice glicemic mare stimulează glandele sebace să producă mai mult sebum, însă aceste lucru nu este deloc util în cazul persoanelor care au un ten cu tendință spre îngrășare.

Ce să mănânci dacă ai tenul gras
• alimentele bogate în vitamina A pot să scadă producția de sebum. Consumă mango, spanac, morcovi, ouă, caise uscate și cartofi dulci;

• încearcă să limitezi consumul de pâine albă, cartofi și paste din făină albă.

Tenul predispus la acnee
Tot alimentele cu un indice glicemic mare sunt cele care înrăutățesc problemele și în cazul tenului predispus la acnee. Glandele sebacee produc mai mult sebum care blochează porii, favorizând dezvoltarea bacteriilor și apariția inflamațiilor.

Ce să mănânci dacă ai tenul predispus la acnee
O atenție sporită la alimentația ta te poate ajuta să ameliorezi foarte mult simptomele și să ai un ten mai curat.
Prin urmare, cel mai important lucru de care trebuie să ții cont este acela de a introduce cât mai multe grăsimi polinesaturate în dietă, deoarece acestea calmează inflamațiile. Consumă fructe, legume, nuci, semințe de in, alge marine, fructe de mare.

Tenul uscat
Această problemă apare atunci când consumi mai puține grăsimi bune și prea multe alimente bogate în vitamina E.

Ce să mănânci dacă ai tenul uscat
Este foarte important să mărești consumul de grăsimi mononesaturate, cum ar fi leguminoase, alge marine, soia, ouă, avocado, oleaginoase. În cazul în care nu ești vegetariană trebuie să consumi cu regularitate pește, cum ar fi macrou, somon sau păstrăv.

Tenul cu riduri
Consumul de alcool favorizează deshidratarea intensă a pielii, favorizând apariția ridurilor. Un alt factor de risc important este zahărul care predispune pielea la îmbătrânirea prematură.

Ce să mănânci dacă ai tenul cu riduri
Antioxidanții sunt cei mai importanți atunci când vorbim despre elasticitatea pielii. Este foarte important să incluzi în dietă soia, legume cu frunze verzi, spanac, sparanghel, țelină, vinete, usturoi și ceapă. Încearcă să limitezi pe cât posibil consumul de făină albă, carne roșie, zahăr, unt, margarină, lapte și alte produse lactate.

Cearcănele accentuate
Această problemă nu are la bază numai lipsa somnului, ci poate să fie un simptom care ascunde o boală serioasă, cum ar fi o alergie sau intoleranță, care determină apariția inflamației și a culorii închise din jurul ochilor.

Este foarte important să faci un test pentru a verifica ce intoleranțe alimentare ai. Între timp, specialiștii susțin că ar fi bine să excluzi din dietă alimentele care pot să cauzeze probleme, cum ar fi lactatele, produsele cu făină albă, chipsurile, cafeaua instant, supele instant și îndulcitorii artificiali.

În cazul în care nu ai intoleranțe alimentare, atunci cearcănele accentuate pot să fie determinate de o deshidratare a organismului. De aceea este foarte important să bei mai multă apă și să eviți consumul excesiv de cafea și băuturi carbogazoase.

Consumă mai multă carne roșie, ton, ouă și hrișcă pentru a furniza corpului nutrienții necesari.

Sursa

Obiceiul alimentar care ar putea fi un semn de demență

Conform unui număr tot mai mare de cercetări, la mijlocul vieţii, şi nu la 70 sau 80 de ani, încep să apară modificări ale creierului care pot deschide calea spre demență, boala Alzheimer şi declinul cognitiv ulterior, scrie doctorulzilei.ro.

Majoritatea dintre noi suntem conștienți de unele dintre simptome, pierderea memoriei și a vorbirii fiind printre cele mai comune semne. Mai puțin cunoscut este faptul că această afecțiune poate provoca și anumite schimbări în obiceiurile alimentare. Dr. Jones Uys, împreună cu farmacistul Abbas Kanani, dezvăluie un semn de avertizare clar al demenței care ar putea fi ușor trecut cu vederea.

Atenţie la poftele alimentare!

Astfel, o poftă crescută de dulciuri ar putea însemna că persoana respectivă are un risc crescut de demență. Kanani sugerează că simțul alterat al gustului poate afecta unii oameni cu această boală. „ Cel mai comun semn este o dorință crescută pentru dulciuri, cum ar fi prăjiturile și ciocolata. De pildă, pofta recurentă pentru alimente dulci, în special cele cu texturi mai moi, cum ar fi înghețata sau budinca. Acestea sunt de obicei mai tentante, deoarece sunt mai ușor de mâncat”, explică specialistul.

El susține că demența poate modifica percepția gustului, ceea ce duce la o preferință pentru alimente mai dulci față de altele. „Gusturile și texturile dulci familiare pot fi, de asemenea, o sursă de confort. Amintirile pozitive și emoțiile asociate cu anumite gusturi, chiar dacă persoanele cu această afecțiune au dificultăți în a-și aminti anumite evenimente sau experiențe, le pot atrage către anumite alimente dulci”, a adăugat el.

„Demența vă poate afecta în mod semnificativ percepția gustului, precum și preferințele de gust”, a explicat farmacistul, potrivit căruia modificările funcției cerebrale cauzate de demență ne afectează procesarea senzorială, care se poate manifesta în moduri diferite.

„În timp ce unii pot dezvolta o poftă de alimente dulci, de exemplu, alții își pot pierde interesul pentru a mânca, uita să mănânce sau își pot pierde capacitatea de a recunoaște când le este foame sau sete”, a avertizat specialistul.

Dacă vrei să abordezi un stil de viață sănătos, solicită o consultație gratuită cu un specialist care să te ajute să abordezi corect pașii. Nu ezita, accesează Centrul Onlin de Nutriție și Sport al Galinei Tomaș, din orice colț al lumii, pentru a găsi răspuns la orice întrebare și a primi ghidare corectă!

A murit de la o băutură! Un tânăr de 23 de ani a făcut infarct după un energizant. Acesta modifică mușchiul inimii, spun medicii

A murit de la o băutură. Un incident tragic s-a produs la Convenția Internațională de Tatuaje din Timișoara, unde un tânăr de 23 de ani și-a pierdut viața în urma unui infarct, scrie doctorulzilei.ro.

Originar din Oravița, Ionuț era pasionat de tatuaje și a venit să-și adauge o nouă operă artistică pe corp. Așteptând să fie tatuat, tânărul s-a prăbușit subit, în timp ce se pregătea să își tatueze gamba. Potrivit martorilor, înainte de incident, el consumase șapte doze de băuturi energizante în doar câteva ore.

Medicii subliniază pericolele consumului excesiv de astfel de băuturi, care pot avea efecte devastatoare asupra inimii, crescând riscul de infarct și diminuând șansele de resuscitare.

Studiile arată că patru astfel de băuturi echivalează cu zece shoturi de esspresso. Medicii veniţi la faţa locului n-au mai putut să-i repornească inima.

”Consumul excesiv şi de timp îndelungat de aceste taurine poate să creeze nişte modificări structurale la nivelul miocardului cu scăderea şansei de reuşită în cazul unei resuscitări,” a declarat, pentru observator.ro dr. Stela Iurciuc, medic cardiolog.

Polițiștii au deschis o anchetă pentru moarte suspectă. Autopsia va arăta dacă tânărul avea o afecţiune de care nu ştia.

De ce sunt atât de periculoase băuturile energizante

Energizantele sunt băuturi populare, apreciate pentru efectul lor stimulativ asupra nivelului de energie și atenție. Principalele ingrediente ale energizantelor includ:

  • Cofeina – Este principalul ingredient activ și se găsește în majoritatea energizantelor. Cofeina stimulează sistemul nervos central, ajutând la îmbunătățirea atenției și la reducerea oboselii.
  • Taurina – Este un aminoacid care se găsește natural în corpul uman și este adăugat în multe băuturi energizante. Taurina poate avea efecte asupra funcției cardiovasculare și metabolismului.
  • Guarana – Este o sursă naturală de cafeină și conține adesea mai multă cafeină decât boabele de cafea. Guarana poate spori efectul stimulativ al cafeinei.
  • Ginseng – Este adesea inclus pentru proprietățile sale de stimulare a energiei și îmbunătățire a funcțiilor cognitive.
  • Vitaminele din grupul B – Acestea sunt esențiale pentru transformarea alimentelor în energie și pot fi adăugate pentru a sprijini metabolismul energetic.
  • Zaharuri – Multe băuturi energizante conțin niveluri ridicate de zahăr pentru a oferi un surplus de energie imediată. Unele optează pentru îndulcitori artificiali pentru a reduce conținutul caloric.

Efecte secundare

Consumul de băuturi energizante poate avea și efecte secundare, în special atunci când sunt consumate în exces:

  • Tulburări ale ritmului cardiac – Consumul excesiv poate duce la aritmii cardiace sau palpitații.
  • Creșterea tensiunii arteriale – Cafeina și alte stimulente pot crește tensiunea arterială, ceea ce este deosebit de riscant pentru persoanele cu probleme cardiovasculare preexistente.
  • Insomnie și tulburări de somn – Stimulentele pot afecta negativ calitatea și durata somnului.
  • Anxietate și nervozitate – La unele persoane, consumul excesiv poate induce sau exacerba simptomele de anxietate.
  • Probleme digestive – Cafeina poate irita stomacul și poate accelera tranzitul intestinal.
  • Dependență și sevraj – Dependența de cofeină este bine documentată, iar reducerea consumului poate duce la simptome de sevraj, cum ar fi durerile de cap, oboseala și iritabilitatea.

Cel mai cancerigen ingredient folosit în perioada postului: Se găsește în toate aceste alimente!

Cel mai cancerigen ingredient de post. Postul Paștelui, unul dintre cele mai importante și respectate posturi ale anului. Perioada de post este marcată de restricții alimentare și de un stil de viață mai simplu și mai concentrat pe viața spirituală, scrie doctorulzilei.ro.

Pentru mulți români, postul Paștelui reprezintă nu doar o perioadă o oportunitate de regenerare spirituală și de întărire a legăturii lor cu Dumnezeu și cu comunitatea creștină, dar și de abstinență alimentară.

Uneori, credincioșii nu știu ce alimente să aleagă în post, astfel încât să aibă o dietă echilibrată, hrănitoare, dar și sănătoasă. Ei consumă, fără să știe, produse nocive care le pot afecta grav sănătatea, potrivit medicilor nutriționiști.

Acizii grași trans, alții decât cei prezenți în mod natural în grăsimile de origine animală, sunt periculoși pentru sănătate. Grăsimile trans apar atunci când transformăm uleiurile vegetale din formă lichidă în formă solidă. Este demonstrat că au potențial cancerigen, de aceea există legislație europeană care limitează prezența acizilor trans la maximum 2g la 100g grăsime. Industria alimentară a fost nevoită să renunțe la hidrogenarea grăsimilor vegetale și să reconfigureze producția de margarină, dar încă există pe piață multe produse care conțin margarină clasică, pentru că este ieftină!

În ce alimente găsim acizi grași trans


În ce produse găsim acizi grași trans în mod frecvent? În toate alimentele care presupun un amestec de făină și margarină, adică produse de panificație și patiserie. Acizi grași trans găsim și în sosuri, semipreparate, alimente procesate și produse fast-food, acolo unde grăsimea animală de timp unt sau smântână este înlocuită cu forma mai ieftină- grăsime de cocos sau de palmier și margarină. Din păcate orice produs care are ca ingredient grăsimea vegetală are șanse mari să conțină și acizi grași trans”, explică medicul.

Atenție! Pizza făcută cu mozarella de proastă calitate, obținută din grăsimi vegetale în loc de lapte, este plină de acizi grași trans

Dincolo de alimentele ambalate, pe care ar trebui să fie indicat conținutul de acizi grași trans, mâncarea preparată în restaurante și rețele fast-food nu este nici controlată și nici analizată. Pizza făcută cu mozarella de proastă calitate, obținută din grăsimi vegetale în loc de lapte, este plină de acizi grași trans. La fel și preparatele care conțin sosuri și smântână vegetală, produsele de patiserie de la colț de stradă și majoritatea produselor de post. Pentru că grăsimile trans apar, culmea, doar în produsele care conțin grăsimi vegetale.

Dacă vrei să abordezi un stil de viață sănătos, solicită o consultație gratuită cu un specialist care să te ajute să abordezi corect pașii. Nu ezita, accesează Centrul Onlin de Nutriție și Sport al Galinei Tomaș, din orice colț al lumii, pentru a găsi răspuns la orice întrebare și a primi ghidare corectă!

Vedetele de-acasă răscolesc prin amintiri: au publicat poze din prima zi de școală!
Articolul anterior
De astăzi salariile pedagogilor vor fi majorate cu 11,3%
Articolul următor