Ce bem de sărbători?

În primul rând, ce este natural şi nu ne dăunează. În general, consumarea băuturilor slab alcoolizate sau umezitul buzelor în paharul de şampanie li se reco­mandă femeilor care vor să-şi păstreze „clasa” şi pres­tanţa.

separator
greeting_0725154001197377471_1

Dacă ai de ales, preferă vinurile naturale. Vinurile „nobile” sunt în general mult mai tari şi mai subtile decât cele „obişnuite”, de aceea este bine să le consumi cu foarte mare atenţie, dacă vrei să-ţi aminteşti a doua zi ce ai mâncat şi cu cine ai discutat. Be­rea deformează silueta nu prin apor­tul caloric, care este nesemnificativ, ci prin efectele plantei din care se obţine – hameiul – care afectează echi­librul hor­monal. În plus, berea, deşi lăudată că măreşte diureza şi stimulează rinichii, favorizează reţi­nerea apei în ţesuturi şi afec­tează în timp chiar rinichii.

Sucurile naturale de citrice merg şi la sărbători la fel de bine ca ori­când. Delicioase, ele înviorează, dau prospeţime res­piraţiei şi vă ajută să vă menţineţi în formă toată pe­rioada.

sucuri-naturale-ghimpele

* Un pahar cu suc natural din grapefruit, îndulcit cu miere, înviorează instantaneu, redând atât tonusul fizic, cât şi pe cel interior.

* Sucul natural de lămâie elimină rapid congestia datorată hranei prea grase, preîntâmpinând depunerile nedorite de grăsime.

* Sucul natural de portocale reduce, datorită gus­tului preponderent dulce, dorinţa de a consuma prea mult din apetisantele prăjituri.

* Sucul de mere conferă senzaţia de uşurime şi prospeţime, putând fi consumat (pentru efecte maxime) cu 20-30 de minute înainte de a mânca; este un ade­vă­rat inamic al îngrăşării, menţinând – în cazul în care este consumat frecvent – un foarte bun tonus.

* Sucul natural de piersici sau caise este adecvat, datorită calităţilor blânde şi vitalizante, precum şi dato­rită gustului dulce, celor ce vor să se regenereze re­pede fără a fi nevoiţi să mănânce mult.

* Sucul natural de ananas este dezintoxicant, vita­lizant, uşor afrodisiac, tonic general.

Sursa

Soția lui Valy Boghean în ultimul termen de sarcină
Articolul anterior
Dr. Oz îţi spune ce să mănânci ca să-ţi reduci colesterolul de Sărbători
Articolul următor