Ce conţine carnea de pui din supermarketuri

Pieptul de pui congelat scos la vânzare în supermarketuri este injectat cu apă şi cu aditivi în cantităţi atât de mari încât ajung să reprezinte o cincime din cantitatea de carne cumpărată, susţin jurnaliştii de la The Guardian. 

separator
2015554-afp-mediafax-foto-saeed-khan

Injectarea carnii de pui cu aceste substanţe se realizează, în special, în cazul produselor ieftine importate. Unul dintre marii procesatori din Marea Britanie, Westbridge Food Group, importă spre exemplu pui congelat din Brazilia care conţine deja un amestec de sare şi ulei de porumb sau doar sare. Înainte de reambalarea cărnii şi de scoaterea ei la vânzare, procesatorul adaugă alte substanţe.

Printre adivitii cu care este injectată carnea de pasăre se numără fosfaţii, care au rolul de a opri apa să se scurgă din carne în timpul gătitului, şi dextroza, care are ca scop mascarea gustului sărat al cărnii.

Reprezentanţii industriei de profil susţin că apa şi aditivii care se injectează în carnea de pui o fac să devină mai suculentă.

Tot surse din industria alimentară britanică spun şi că recesiunea a pus presiune pe producători să menţină costurile scăzute şi să utilizeze în acest sens cantitaţi mari de apă în carne, lucru legal în cazul în care este declarat.

„Ultima oară când am verificat, 40% apă în cantitatea de piept de pui congelat nu era ceva ieşit din comun. Consumatorii sunt înşelaţi”, este de părere Duncan Campbell, fostul preşedinte al unei asociaţii britanice care se ocupă cu realizarea de analize pentru a asigura, printre altele, siguranţa în sectorul alimentar şi în probleme legate de mediul înconjurător.

Sursa

Lucia Roșca: Nu am timp să stau cu burta-n sus. Mi-am planificat să nasc și să deschid un restaurant!
Articolul anterior
Detoxifierea facială, soluţia unui ten perfect de sărbători
Articolul următor
Alte articole interesante