Are 60 de ani, dar se vede că timpul a uitat de ea. De fapt, Oprah Winfrey, cunoscuta producătoare tv americană, nu are riduri pentru că este adepta dietei facelift ce durează trei zile şi promite diferenţe vizibile, ajută la întinerirea tenului şi creşterea elasticităţii pielii.
Creată de Nicholas Perricone, medic dermatolog, dieta mizează pe anumiţi nutrienţi, iată ce produse are voie să consume vedeta în aceste trei zile:
- ouă;
- somon;
- afine, zmeură, verdeţuri, legume sau zarzavaturi cu frunze verzi închise la culoare, lămâi, mere, pere, kiwi, pepene galben;
- legume verzi deschise la culoare, precum broccoli, spanac, sparanghel;
- iaurt natural;
- ovăz, ulei de măsline extravirgin, piept de curcan;
- alune, migdale şi alte seminţe de acest gen, coapte, nu prăjite.
- apă minerală.
Dieta facelift de trei zile ajută la diminuarea zonelor umflate ale pielii, conturează liniile feţei, mandibulei, atenuează cearcănele şi elimină excesul de apă din organism.
În acelaşi timp există câteva reguli pentru a obţine toate acestea:
- să mănânci de două ori pe zi somon,
- alimentele alese să fie cât mai naturale, nu crescute cu îngrăşăminte,
- nu ai voie să bei sucuri, cafea sau să mănânci pâine la micul dejun.
Iată cum arată un meniu zilnic:
La micul dejun:
- omletă fără ulei din trei ouă sau 110g fulgi de ovăz fierţi timp de 5min sau 170g somon la grătar;
- o felie de penene galben sau o ceşcuţă de căpşuni; cel puţin 250ml de lichid, apă sau ceai negru, verde.
La prânz:
- salată verde, din frunze de salată sau alte frunze verzi, cu dressing din ulei de măsline extravirgin şi suc de lămâie;
- 200g somon la grătar, la cuptor sau fiert;
- o felie de pepene galben, câteva căpşuni; cel puţin 250 ml de lichid, apă minerală naturală
La cină:
- salată din frunze verzi sau 130g legume gătite la cuptor sau aburi (sparanghel, broccoli, spanac);
- 170g somon la grătar;
- o felie de pepene galben şi fructe de pădure sau altele; cel puţin 250ml de lichid;
- nu ai voie să mănânci la cină cartofi, morcovi sau alte rădăcinoase.
Gustările
- două pe zi, care să includă un măr sau o pară, sau 170g iaurt natural, sau 50g alune/migdale/sau alte seminţe de acest fel; 250ml apă minerală naturală între mese.