Ce pun chinezii în mâncare pentru a trăi mai mult?

Dieta şi obicieurile alimentare influenţează inevitabil asupra calităţii vieţii şi longevităţii. Dacă alegi în meniu alimente benefice pentru sănătate ai şanse mai mari să-ţi protejezi organismul de boli. Pentru cei care preferă să folosească în bucate condimente, precum ardeiul iute şi piperul, există o veste bună!

separator

xxxxUn studiu realizat în China a demonstrat că persoanele care consumă mâncare condimentată în fiecare zi au o speranță de viață mai ridicată decât cei care folosesc piperul în bucate o dată-de două ori pe săptămână sau deloc.

Cercetarea s-a desfășurat în perioada 2004-2008, având un număr de 487.375 de participanți cu vârste cuprinse între 30 și 79 de ani. Subiecții nu sufereau de nicio boală cronică, iar specialiștii au luat în calcul și alți factori relevanți pentru longevitate, precum statutul marital și educația.

Rezultatele au fost surprinzătoare: cei care obişnuiau să consume zilnic condimente în cantităţi mici au înregistrat un risc de deces mai redus, cu 14%, față de cei care nu adaugau mirodenii în alimente. Persoanele care au adăugau condimente hranei o dată sau de două ori pe săptămână aveau un risc mai mic cu 10%. Medicii care s-au ocupat de cercetare au descoperit că aceleași condimente introduse în dietă conduceau la diminuarea riscului de a dezvolta boli cardiace sau cancer, în special în cazul femeilor.

Carne de vită cu sos de piper negru

Chiar dacă sunt necesare studii mai ample pentru a constata acţiunea condimentelor asupra tuturor aspectelor sănătăţii, potrivit specialiştilor, legătura între mirodenii și un stil de viață sănătos este certă.

Explozie la un cabinet stomatologic din capitală! Medicul şi pacienta sa, internaţi în stare gravă la spital
Articolul anterior
Sofia Rotaru, surprinsă într-un local din Capitală!
Articolul următor
Alte articole interesante