Ce se întâmplă în organism dacă bei patru pahare de apă plată pe zi

Ştiai că apa reprezintă 70% din greutatea corpului? Hidratarea organismului este importantă pentru buna desfăşurare a funcţiilor acestuia. Apa ajută la digestie şi previne constipaţia, lubrifiază articulaţiile, ajută la eliminarea toxinelor, reglează temperatura corpului prin transpiraţie.

separator

drinkingglassofwater

Noile cercetări efectuate de către experţii americani de la Universitatea Illinois arată că un regim alimentar sănătos presupune şi consumul corespunzător de apă în fiecare zi.

Cercetătorii au studiat timp de aproximativ zece ani obiceiurile legate de nutriţie a 20000 de adulţi, care consumau în medie patru pahare de apă plată pe zi, aceasta reprezentând doar o parte din aportul total de lichide, pe lângă alte băuturi zilnice precum ceai, cafea, băuturi acidulate şi apa din alimente.

Hidratează-te corect, pentru a slăbi eficient!

Cercetătorii au observat că atunci când proporţia de apă plată creşte, apare o scădere a aportului de calorii ingerate, precum şi a cantităţii de grăsimi saturate, zahăr, sare şi colesterol. Efectul a fost acelaşi, indiferent de statutul social sau economic al participanţilor la studiu, sau de greutatea corporală avută la începutul studiului.

Promovarea unui consum crescut de apă plată ar putea fi utilă în cadrul unei strategii de sănătate publică, destinată reducerii aporturilor calorice consumate şi vizării unei alimentaţii sănătoase, arată autorii. Totuşi, ei atrag atenţia asupra faptului că un consum excesiv de apă poate cauza probleme la vezică, mai precis o afecţiune numită distensie vezicală. Astfel, experţii recomandă consumul a 1-1,5 litri de apă zilnic, echivalentul a şase-opt pahare. Studii precedente au arătat că un pahar de apă băut înainte de masă taie pofta de mâncare.

sursa

Cum arată omul-elefant! Un ţânţar i-a transformat viaţa în coşmar! Video
Articolul anterior
Cum reușim să obținem un ten fără cusur pe timp de primăvară
Articolul următor
Alte articole interesante