Cel mai scump gem din lume se vinde cu 365 de euro borcanul! Cum se prepară

O locuitoare din Viscri, satul transilvănean îndrăgit de Prințul Charles al Marii Britanii, prepară un gem pe care îl vinde cu 365 de euro borcanul. Cel care cumpără borcanul cu gem de 800 de grame se alege şi cu un cadou, fiind împroprietărit automat cu cinci stejari într-o pădure din județul Sălaj.

separator

gem-700x329Și asta pentru că borcanul cu gem este ambalat într-o cutie lucrată manual de un tâmplar, realizată din lemn de stejar, astfel că pomii tăiați trebuie înlocuiți.

61607006.jpgPână acum, localnicii spun că au fost plantați astfel peste 2.500 de puieți de stejari, iar printre cei care dețin o bucățică din pădure se află numeroase persoane publice, dar și oameni de afaceri atât din țară, cât și din străinătate, care au cumpărat deja câte un borcan de gem.

În ceea ce privește rețeta, Gherda Gherghiceanu a povestit că prepară gemul la foc de lemne, din fructe culese chiar de ea, de pe dealurile din jurul satului Viscri. Printre fructe se numără căpșuni, măceșe, corcodușe, dar și mere, toate preparate fără pic de conservant. La prepararea gemului folosește doar puțin zahăr și fierbe compoziția în cantități mici, astfel încât să păstreze aroma fructelor.

Gemul este apoi turnat într-un recipient unicat creat de un sticlar vestit din Sibiu și așezat într-o ramă de stejar, opera unui tâmplar priceput, iar aşa se naşte un cadou sofisticat, scrie stirileprotv.ro. Produsele exclusiviste sunt apoi livrate în toata Europa cu ajutorul a două fundaţii, iar o parte din banii obţinuţi ajung în diferite proiecte sociale legate şi de educaţia copiilor din mediul rural.

Şi Printul Charles, cel care deţine mai multe terenuri în zonă, este fan declarat al bunătăţilor româneşti.

sursa

Ţara care interzice consumul gumei de mestecat
Articolul anterior
10 reguli care, respectate zilnic, te vor ajuta să slăbești!
Articolul următor
Alte articole interesante