Cele mai bune alimente pentru un stomac sănătos

Toată lumea ştie că un stomac sănătos se ţine cu o alimentaţie adecvată. Află care sunt alimentele care se digeră uşor şi care fac bine în cazul anumitor afecţiuni stomacale. Vezi care sunt cele mai bune alimente pentru un stomac sănătos.

separator

Perele sunt bune pentru digestie

pere1

Perele sunt o sursă foarte bună de fibre, care ajută la eliminarea resturilor alimentare şi curăţarea tractului intestinal.
În plus, perele conţin sorbitol, care aduce un plus de apă în intestine, ceea ce previne constipaţia.

Iaurtul este o bună sursă de bacterii bune

dieta-cu-iaurt-te-ajuta-sa-pierzi-un-kilogram-pe-zi-1_size1

Iaurtul ajută întregul proces digestiv şi calmează stomacul iritat. În plus, este o sursă perfectă de bacterii bune, distruse adesea de diferite dezechilibre alimentare sau consum de antibiotice puternice.
Aportul de probiotice din iaurt este pansamentul ideal pentru un stomac deranjat sau o floră intestinală dereglată de medicamente.

Ghimbirul este un calmant stomacal excelent

ghimbir_width

Ghimbirul face parte din familia carminativelor, un grup de plante şi ierburi care ajută la calmarea unui stomac iritat şi un tract digestiv deranjat de diverse substanţe sau medicamente puternice.
Ghimbirul ajută digestia şi calmează stomacul, durerile şi crampele, greaţa şi stările de vomă. Alte plante din această familie, cu aceleaşi efecte mai sunt scorţişoara, salvia şi cimbrul.

Lintea ajută restabilirea florei intestinale

646x404

Lintea este un prebiotic, adică hrană pentru probioticele care formează bacteriile bune din organism.
Lintea ajută numărul de bacterii bune să învingă bacteriile rele, ceea ce înseamnă că ajută la înlăturarea infecţiilor şi la o digestie corectă, sănătoasă.
Lintea creşte aciditatea din intestine, ceea ce ajută la absorbţia nutrienţilor din alimente, cum ar fi magneziul, calciul, zincul sau fierul.

Sursa

Furia laptelui în primele zile de după naştere!
Articolul anterior
Vladimir Presneacov şi Natalia Podoliskaia vor deveni părinţi
Articolul următor
Alte articole interesante