Cele mai bune ceaiuri de slăbire şi detoxifiere după sărbători

Ceaiurile pentru slăbit ajută la purificarea organismului, elimind toxinele acumulate, dar şi excesul de apă. Atunci când vrei să ţii o dieta e bine să incluzi în regimul de zi cu zi şi un ceai depurativ. Ceaiurile pentru slăbit pot fi consumate şi după mesele copioase, pentru a ajuta organismul să digere mai uşor excesul de grăsimi.

separator

Ceaiul de soc este unul dintre cele mai recomandate ceaiuri pentru slăbit, întrucât elimină toxinele din organism, fiind diuretic şi într-o mică măsură laxativ. Pe lângă proprietăţile diuretice, acesta este şi foarte aromat şi plăcut la gust chiar neîndulcit.

tea-natural-acne-remedy

Îţi poţi prepara de dimineaţă un litru de ceai pentru întreaga zi. La un litru de apă ai nevoie de 6 linguri de flori de soc uscate. Ceaiul de soc se prepară prin infuzie, turnând apa clocotită peste flori şi lăsând acoperit 10-15 minute. Este ideal de consumat cu felii de lămâie.

Ceaiul de mentă este o altă băutură răcoroasă care ajută la tăierea poftei de mâncare. Prepară o infuzie din 2 linguriţe de plantă uscată sau câteva frunze de plantă verde, peste care toarnă apă clocotită. Ceaiul de mentă este ideal şi după o masă copioasă, pentru că ajută la digestie.

Atenţie însă, consumat în exces, ceaiul de mentă te constipă, fapt ce va îngreuna orice cură de slăbire.

ceai-de-menta

De aceea, nu bea mai mult de 3 caniţe pe zi şi încercă să îl alternezi cu alte ceaiuri pentru slăbit. Ceaiul verde este unul dintre cele mai eficiente antioxidante, dizolvă grăsimile şi stopează absorbţia acizilor graşi.

El ajută la menţinerea greutăţii corporale, la echilibrarea fluidelor în organism şi, în plus, inhibă dezvoltarea celulelor nocive în organism şi deci previne cancerul, menţinând organismul tânăr pentru mai mult timp.

Ceaiul negru are proprietăţi asemănătoare cu ale ceaiului verde, intensificând metabolismul şi favorizând arderea grăsimilor. Cercetări recente au demonstrat că două dintre substanţele prezente în ceaiul negru – teaflavina şi tearubigina – se comportă asemănător cu insulina, controlând nivelul glicemiei.

bfbce234eca682d02942b805b52c49df5

Ceaiul de coada calului ajută organismul să elimine toxinele din sânge având în acelaşi timp şi o acţiune antimicrobiană. Ceaiul se prepară din planta uscată, cam 5 linguriţe la 1 litru de apă. Se face un decoct şi se bea pe parcursul unei zile.

coada_calului

Ceaiul de urzică elimină apă acumulată în exces. Pentru un efect garantat, ceaiul trebuie băut zi de zi până la două luni. Se poate prepara sub forma unei infuzii de 4-5 linguriţe de frunze uscate de urzică la 1 litru de apă fiartă.

ceai_urzica_modif

Ceaiul de papadie este un ceai depurativ, sudorific si diuretic. Se consuma cam doua cani de ceai pe zi, preparat din planta uscata – 2 lingurite la o cana de apa fierbinte.

172988l-640x0-w-4e69540d

Ceaiul de anghinare ajută procesul de digestie fiind un excelent tonic hepatic. Se bea timp de o lună cam 2 căni de infuzie de aghinare pe zi. Urmează o pauză de două săptămâni după care se reia cura.
Ceaiul de urzică este indicat în cura de slăbire deoarece are un conţinut bogat de vitamine şi calciu.

anghinare_balonari

Pentru a ajunge la rezultatele dorite este bine să consumi aproximativ 1 litru de ceai de urzică pe zi (de preferat dimineaţa şi după masa de prânz).

Ceaiul verde este considerat de mulţi ca o armă secretă în scăderea în greutate. Unul dintre modurile prin care ceaiul susţine eforturile de slăbire este stimularea uşoară a vitezei de ardere a caloriilor din corp.

Ceaiul din frunze de dud este o altă soluţie pentru persoanele care vor să scape de kilogramele în plus. Se folosesc doar frunzele de dud uscate. Ceaiul se prepară dintr-o linguriţă de frunze de dud la 250 de ml de apă clocotită. Se consumă după fiecare masă, iar pentru un gust şi mai plăcut poate fi îndulcit cu miere.

1881_09-07-dud 2

Alte ceaiuri care sunt foarte eficiente pentru slăbit sunt ceaiul de cimbrişor, care pune metabolismul leneş la lucru, fiind un fel de cofeină naturală, ceaiul de rozmarin, care acţionează împotriva stratului adipos şi ajută foarte mult la combaterea celulitei şi ceaiul de anason, un condiment care protejează stomacul şi ficatul, care de obicei sunt cele mai afectate în cazul unui regim drastic de slăbire.

Sursa

Alimentul adorat de majoritatea tinerilor, dar care distruge silueta. Conține o groază de calorii

Nutriționista Mihaela Bilic a declarat că culciurile și sucurile „zero zahăr” sunt foarte periculoase pentru sănătate și că au multe calorii. Deserturile de tipul „zero zahăr” au început să câștige tot mai mult teren și în România, dar medicul nutriționist Mihaela Bilic atrage atenția că acestea, de fapt, sunt periculoase pentru siluetă, potrivit Gândul.ro.

Mihaela Bilic atrage atenția că aceste produse nu ajută la slăbit, având exact același număr de calorii ca variantele cu zahăr.

„Chiar dacă scrie «zero» zahăr, conțin multe calorii! Foarte mulți consumatori mănâncă relaxați dulciuri pe care scrie ZERO zahăr cu credința că au zero calorii. Fals, greșit, e o mare păcăleală!

Cine are răbdare și ochi buni ca să citească eticheta? Dacă am face asta, am observa cu stupoare că numărul de calorii este identic cu al produselor cu zahăr clasic! Eu nu m-am lăsat și iată ce am aflat: biscuiții au 430 cal/100g, ciocolata 480 cal, iar napolitanele 460, adică 100 cal/bucată …ceea ce este enorm pentru un produs care se vrea fără zahăr. Despre ingrediente nu mai vorbim, între 30 și 40% maltitol, ulei de palmier din plin și un gust dubios. Nu e de mirare că oamenii evită produsele cu îndulcitori!”, spune nutriționista.

Sirop cu aromă în loc de miere. ANSA inițiază controale

În cadrul controalelor oficiale precum și urmare a multiplelor petiții, parvenite de la persoane  fizice și juridice, se constată că pe piață se plasează în continuare „Sirop invertit cu aromă de miere” denumit în mod greșit ,,MIERE ARTIFICIALĂ”, informează unica.md ccu referire la un comunicat al Agenției Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA).

În scopul protecției drepturilor și intereselor consumatorilor, precum și a eliminării concurenței neloiale producătorilor de miere naturală, Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) informează cu privire la cerințele de etichetare și introducere pe piață a „Siropului invertit cu aromă de miere”.

În conformitate cu articolul 3 din Legea apiculturii  nr.70 din 30.03.2006:

„MIEREA” este un produs natural al albinelor melifere, a cărui denumire nu poate fi utilizată în denumirea oricăror alte produse obținute pe cale artificială.

Totodată, conform articolului 6 alin. (1) din Legea nr.279/2017 privind informarea consumatorului cu privire la produsele alimentare:

Informațiile referitoare la produsele alimentare nu trebuie să inducă în eroare în ceea ce privește caracteristicile produsului alimentar şi anume:

– referitor la natura, identitatea, proprietățile, compoziția…;

– să sugereze, prin intermediul prezentării, în descrieri sau imagini, prezența unui anumit produs alimentar sau a unui anumit ingredient, în timp ce, în realitate, o componentă prezentă în mod natural sau un ingredient utilizat în mod normal în respectivul produs alimentar a fost înlocuit cu o altă componentă sau cu un alt ingredient.

Respectiv, se atestă faptul utilizării siropului invertit, în calitate de ingredient, la fabricarea diferitor produse de cofetărie și patiserie, precum torturile și ruladele, produsele fiind comercializate sub denumirea de: Медовик”,  „Медовый” etc. (denumirea produsului provine de la cuvântul Мед – miere în limba rusă). În mod greșit ,denumirea produsului îi sugerează consumatorului că la fabricarea produsului s-a utilizat mierea naturală, dar, în realitate, aceasta a fost înlocuită cu Sirop invertit cu aromă de miere.

Drept urmare,  utilizarea în denumirea produselor a cuvintelor ,,Miere artificială” este incorectă și interzisă, precum și în denumirea produselor fabricate din acestea, care i se asociază consumatorului cu utilizarea mierii naturale în calitate de ingredient.

Menționăm că: Responsabilitatea privind informarea consumatorului îi aparține exclusiv operatorului din domeniul alimentar!

În acest context solicitam tuturor operatorilor din domeniul alimentar:

  • care etichetează siropul invertit și comercializează sub denumirea de ,,Miere artificială” să întreprindă toate măsurile pentru modificarea etichetei în conformitate cu cadrul legal, astfel încât să nu inducă în eroare consumatorul.
  • care produc produse de patiserie să se abțină de la utilizarea denumirilor de  Медовик”,  „Медовый”,  dacă în calitate de ingredint nu este utilizată mierea naturală.

Inspectorii Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor, în cadrul controalelor oficiale, vor acorda o atenție sporită respectării Legii nr.279/2017 privind informarea consumatorului cu privire la produsele alimentare, iar operatorii din domeniul alimentar care nu se vor conforma legislației alimentare în vigoare, riscă amenzi în suma până la 25.000 lei.

Cum putem păcăli foamea cu un singur aliment

Carmen Brumă a dezvăluit în mediul online care este alimentul care oferă cea mai mare sațietate. Nutriționista a testat pe pielea ei acest aliment și spune că ei îi ține de foame până după prânz, scrie unica.ro.

Carmen Brumă este mereu activă în mediul online, pe rețelele de socializare, unde vine adesea cu sfaturi prețioase legate de sănătate și nutriție. De data aceasta, partenera de viață a lui Mircea Badea a vorbit despre un aliment care, mâncat dimineața, ne oferă o senzație de sațietate pentru un timp îndelungat. Carmen Brumă spune că ea personal mănâncă acest produs dimineața și îi ține de foame până după prânz.

„Studiul randomizat controlat, făcut de mine! De mine, pe mine. Acest studiu a constatat că dintre toate alimentele pe care poți să le mănânci dimineața, oul fiert îți dă cea mai mare senzație de sațietate. Chestia aceasta este și demonstrată, dar eu vă spun strict din experiența mea. Oul are un indice de sațietate foarte mare, dar din experiența mea nimic nu te satură cum o face oul fiert. Mănânci unul, două sau trei ouă dimineața și, clar, nu îți mai este foame până după prânz încolo, în cazul meu. Dacă mai pun și niște fibre, legume și o felie de pâine, parfum”, a spus Carmen Brumă într-o sesiune de InstaStories.

Cu o altă ocazie, tot pe Instagram, Carmen Brumă le-a spus internauților ce mănâncă într-o zi aglomerată, în care are multe filmări. În primul rând, nutriționista își începe ziua cu 15-20 de minute de mișcare. Apoi uremază un mic dejun rapid, dar sățios și nutritiv.

„Ce mănânc într-o zi de filmare? Îmi încep aproape întotdeauna ziua cu 15-20 de minute de mișcare. Apoi, prima masă este compusă dintr-un ou fiert, o roșie, cafea cu două cupe de colagen. Nu îmi place să mănânc foarte mult înainte de filmare” – a explicat Carmen Brumă într-un clip postat pe Instagram. Cea mai consistentă masă a zilei este cea de prânz, iar aceasta este compusă din carbohidrați și legume. Bineînțeles, ea nu uită pe parcursul zilei de hidratare.

„Masa a doua este compusă din friptură de porc, fasole verde, cartofi la cuptor, plus două salate. Hidratarea e foarte importantă pentru mine, pentru că mă ajută să am o stare de sațietate și să controlez mai bine poftele. Beau aproximativ doi litri de apă și o cafea” – a adăugat nutriționista. Ultima masă a zilei, cina, este la fel de lejeră și tot la fel de bogată în nutrienți ca micul dejun „Masa a treia este compusă din 250 de grame de iaurt grecesc, 2 cupe de colagen, 1 cupă pudră proteică – afine, semințe, amestec de tărâțe” – a încheiat Carmen Brumă.

Horoscop! Ce provocări îți aduce anul 2017!
Articolul anterior
Fii stilată în zilele geroase!
Articolul următor