Cele mai bune surse de proteine vegetale

Tot mai multe persoane renunță la carne din diverse motive. Este sănătos să ții și cure în care mănânci doar fructe și legume, însă ai nevoie și de proteine. Află ce legume ar trebui să mănânci pentru o dietă echilibrată!

separator
legume_08_959dc7d648

Mazăre
O singură ceașcă de mazăre conține 7,9 grame de proteine, adică aceeași cantitate conținută de un pahar de lapte. În mod normal, într-o zi femeile au nevoie de 46 de grame de proteine, iar bărbații 56.

Nuci și alune
Toate tipurile de nuci și alune conțin grăsimi și proteine, iar asta înseamnă că pot face parte cu ușurință dintr-o dietă echilibrată. Totuși, dacă vrei să ții și o cură de slăbire în același timp, nu consuma migdale, fistic sau caju, pentru că au foarte multe calorii.

Fasole
Și boabele de fasole conțin foarte multe proteine, de orice fel ar fi. Specialiștii spun că doar două cești de fasole conțin 26 de grame de proteine.

Năut
Năutul este sănătos și bogat în proteine și nutrienți. În plus, este delicios dacă îl mănânci în salate sau pur și simplu prăjit, cu sare. O jumătate de ceașcă are 7,3 grame de proteine și puține calorii.

Semințe de susan, floarea-soarelui și mac
Semințele acestea conțin proteine și grăsimi și le poți mânca în salate sau ca atare, pe post de gustări între mesele principale. În diete sunt bune pentru că sunt sățioase.

Alte legume bogate în proteine sunt spanacul, varza, castravetele, broccoli, conopida, pătrunjelul și ciupercile!

Sursa

Alex Calancea și Cătălin Josan și-au făcut fanii să plângă!
Articolul anterior
Ce vor îmbrăca vedetele autohtone de Revelion!
Articolul următor
Alte articole interesante