Cele mai comune mituri despre detoxifiere

Corpul nostru are nevoie de detoxificare, însă nu tot ce se spune despre această metodă este adevărat. Vezi care sunt cele mai comune mituri despre cum poți elimina toxinele.

separator
DM_Dextoxifiere_1

1. Detoxificarea îți dă energie
O cură de detoxificare cu sucuri, de exemplu, le oferă oamenilor o senzație de siguranță și îi face să creadă că fac ceva bun pentru sănătate. Adevărul este, însă, că nu ai nevoie de ea. În primele zile ale curii, corpul folosește glicogenul pentru energie, iar asta te scapă de apa în exces și te ajută să slăbești. Mai departe, poți simți dureri de cap, lipsa energiei și tremur, din cauza nivelului scăzut de zahăr. Cu timpul, detoxificarea poate duce la constipație, din cauza lipsei de fibre, și iritabilitate. După ce revii la o alimentație normală, te îngrași la loc, așa că specialiștii nu o recomandă.

2. Detoxificarea te ajută să slăbești
După o cură de detoxificare scapi de câteva kilograme în plus, însă le pui la loc, așa că nu te ajută să slăbești pe termen lung. Alege alte alternative, mai sănătoase, ca să slăbești. Un stil de viață sănătos, din care să lipsească alimentele procesate și dulciurile, și mișcare sunt o metodă sigură de a ajunge la greutatea ideală.

3. Curele pe bază de sucuri te scapă de toxine
Oricât de sănătoase ar fi sucurile din fructe, nu vor face o treabă mai bună decât o fac organele tale – rinichii, ficatul și colonul. Cea mai bună metodă de detoxificare este să ai o alimentație sănătoasă, să faci regulat exerciții și să nu fumezi.

Sursa

Video. Cum rușii cântă piese patriotice românești!
Articolul anterior
Vasile Botnaru: “La plecarea lui badea Mihai Volontir”
Articolul următor