Cele mai vinovate alimente de apariţia cancerului

S-a demonstrat științific! Multe alimente cresc riscul de a face cancer dacă le mâncăm constant. Iată 10 cele mai nesănătoase alimente, pe care nu ar mai trebui să le mănânci!

separator

Fructe şi legume modificate genetic – GMO
Fructele și legumele modificate genetic nu ar trebui să stea pe masa noastră, mai ales dacă pentru creșterea lor rapidă se folosesc substanțe chimice. Dar aceste produse sunt peste tot!  Evită-le ori de câte ori este posibil.

codul-plu-interpretare-alimente-modificate-genetic

Carnea procesată
Majoritatea produselor din carne, inclusiv cârnații, șunca etc. conțin chimicale ce le fac să pară proaspete și apetisante, dar cauzează cancer.
Atât nitratul cât și nitritul de sodiu sunt legate de riscul crescut de cancer de colon, dar și de alte tipuri de cancer.

mezeluri-afumate2

Popcorn la microunde
Poate că e ușor, gustos, dar popcorn-ul la microunde e plin de chimicale ce cauzează nu numai infertilitate, dar și cancer de ficat, testicule și pancreas.

popcorn_43430900

Băuturile carbogazoase
Alături de carnea procesată, băuturile carbogazoase provoacă cancerul. Acestea sunt pline de zahăr, chimicale, coloranți, acidificatori care hrănesc practic celulele canceroase. Chimicalele comune cum ar fi colorantul pentru caramel și derivații săi 4-methylimidazole (4-MI) sunt vinovate de apariția cancerului.

soft_drinks_26764800

Băuturile și alimentele dietetice
Mai rău decât zahărul, îndulcitorii dietetici ca aspartanul, unul dintre cei mai comuni îndulcitori, cauzează diverse boli, inclusiv malformații congenitale și cancer. Zaharina și alți îndulcitori de asemenea factură au și ei partea lor de vină.

dietetic_51775700

Făinurile rafinate
Făinurile rafinate se găsesc în toate alimentele procesate. Concentrația de carbohidrați este o cauză serioasă de îngrijorare.
Consumul de carbohidrați rafinați e de vină pentru cancerul de sân.

patiserie

Zaharurile rafinate cresc rapid nivelul insulinei și ajută șa creșterea celulelor canceroase.

Fructele “murdare”
Atunci când cumpără fructe de la magazin, oamenii se gândesc că mănâncă sănătos. Însă acest lucru se întâmplă doar dacă fructele respective sunt organice, fără pesticide, altfel au risc crescut de a provoca cancer. 98% din produsele convenționale sunt pe lista alimentelor “murdare”, pline de pesticide cauzatoare de cancer.

Somonul de crescătorie
Somonul de crescătorie este o altă sursă de cancer. Acest pește nu numai că este lipsit de vitamina D, dar este adesea contaminat de chimicale cancerigene, substanțe ignifuge, pesticide și antibiotice.

somon-2-web

Uleiurile hidrogenate
Se folosesc adesea în tot felul de alimente pentru a le păstra stabilitatea.
Uleiurile hidrogenate alterează structura și flexibilitatea membranelor celulare din corp și duc la posibilitatea găzduirii unor boli cum ar fi de exemplu cancerul.

Sursa

Semne discrete că ai început să îmbătrâneşti
Articolul anterior
Viața intrauterină… dincolo de cuvinte. Un video emoționant!
Articolul următor
Alte articole interesante