Consumată zilnic această băutură îţi distruge ficatul la fel ca alcoolul

Cercetările efectuate la Şcoala de Medicină Miller din Miami şi la Centrul Medical din cadrul Universităţii Columbia au arătat că o sucurile acidulate, consumate zilnic, măresc riscul de atac de cord şi atac cerebral, distrug ficatul şi pot cauza diabet, relateaza Daily Mail. Potrivit specialiştilor nici măcar nu sunt necesare cantităţi mari. Un singur pahar sau o cutie cu suc consumate zilnic pot provoca aceste daune.

separator
s560x316_sucuri

Conform cercetării, cei care obişnuiesc să consume zilnic aceste băuturi au un risc cu 43% mai mare de a suferi un atac de cord, de boli vasculare şi chiar atac cerebral.

Cât despre versiunile „diet” sau „light”, promovate ca fiind o opţiune mai sănătoasă, efectele lor asupra sănătăţii încă nu sunt foarte clare, însă este deja stabilit că acestea cresc apetitul, iar mâncarea în exces, ceea ce se traduce, în final, prin obezitate, duce la o serie întreagă de boli.

Analiza a mai aratat că din cauza indulcitorilor, ficatul are de suferiut la fel de mult ca în caz de alcoolism cronic, se mai menţionează într-un raport publicat de Journal of General Internal Medicine.

Fii atentă, aceste lucruri îți pot da nunta peste cap
Articolul anterior
Andrei Bolocan o parodiază pe Natalia Gordienko. Ascultă ”Take me to Șiorși”!
Articolul următor
Alte articole interesante